Feloszlatta magát a visegrádi képviselő-testület

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Feloszlatta magát Visegrád képviselő-testülete még szerdán, miután többségi szavazással elfogadták az egyik képviselő erről szóló indítványát – ezt a feloszlatás kezdeményezője erősítette meg pénteken az MTI-nek.

A független Zeller Tibor azzal indokolta indítványát, hogy olyan mértékű széthúzás volt a 7 fős testületben, ami szerinte már akadályozta Visegrád fejlődését.

A Pest megyei város független képviselőkből álló testülete öt igen szavazattal egy tartózkodás mellett fogadta el a javaslatot, egy képviselő nem jelent meg a szerdai tanácskozáson.

Abonyi Géza független polgármester az MTI-nek azt mondta: a testületi tagok jó ideje elfogadhatatlan hangnemben, nemcsak a testületet, hanem a várost is lejárató stílusban vitatkoztak, és erről szinte mindenki tudomást szerzett Visegrádon a helyi televízió közvetítései alapján.

Hozzátette: a feszült légkör és a bizalomhiány többször a működőképesség határára sodorta az önkormányzatot, sőt testületi üléseket is el kellett halasztani emiatt. Arra a kérdésére, mi áll a konfliktus hátterében, Abonyi Géza nem kívánt válaszolni, azt mondta: ezek a "dolgok" nem bizonyíthatóak, nem megfoghatóak.

Azt is mondta: sajnálja, hogy legalább az első ciklusát nem sikerül befejeznie, ugyanakkor örül a történteknek, mert a város működőképességének helyreállításáért és a megrekedt beruházások folytatásáért alapvető változásra van szükség a képviselő-testületben.

A képviselő-testület feloszlatásáról tartott szavazáson a polgármester tartózkodott.

A helyi választási bizottság hétfőn dönt a további menetrendről; valószínűleg május második felében választ a város új polgármestert és képviselő-testületi tagokat - közölte Abonyi Géza, aki újra indulni akar a megméretésen.