VS: Orbán provokációnak tartja Zoltai Gusztáv kinevezését

VS: Orbán provokációnak tartja Zoltai Gusztáv kinevezését

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Fidesz legfelsőbb köreiben még mindig nem tudták megemészteni, hogy Lázár János tanácsadónak nevezte ki a Mazsihisz volt ügyvezető igazgatóját. Orbán Viktor belső körben provokációnak minősítette a kinevezést – értesült a VS.hu.

Orbán Viktor belső körben provokációnak nevezte Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz volt ügyvezető igazgatójának tanácsadói kinevezését – értesült a VS.hu. A miniszterelnök szerint az ügy provokáció, és annak megfelelően kell beszélni. Amikor a VS.hu rákérdezett nála Zoltai kinevezésére, Orbán azt mondta, Lázár Jánost kérdezzék Zoltai kinevezéséről, mert ez az ő döntése.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter maga azt mondta, mindenki olyan tanácsadót nevez ki, amilyet akar.

Mint arról beszámoltunk, Schmidt Márta, a Terror Háza főigazgatója kikelt a Magyar Nemzetnek Zoltai kinevezése ellen, mondván: a volt munkásőr és MSZP-tag Zoltai mindent megtestesít, ami ellen a Fideszt annak idején megalapították.

A VS.hu értesülése szerint a Fidesz felsőbb köreiben sokan osztják Schmidt véleményét. Több miniszter és pártelnökségi tag két héttel a kinevezés után még mindig nem tudta megemészteni a volt zsidóvezető tanácsadói létét. Kövér László házelnök is kiakadt a lap forrásai szerint.

©

A Zsidó Közösségi Kerekasztal szeptember eleji egyeztetésén Zoltai Gusztáv Lázár János és L. Simon László államtitkárok között kapott helyet.