Török Gábor: "Ez a választás már biztosan az Orbán–Simicska-harcról szól"

Török Gábor: "Ez a választás már biztosan az Orbán–Simicska-harcról szól"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Török Gábor tovább elemzi, hogy végül miért nem indul el a veszprémi időközi választáson. Szerinte nem lenne helyes az Orbán–Simicska játszmában a pályán lennie, de nem azért, mert fél tőle, hanem mert "ez biztosan nem az ő mérkőzése".

Mint arról beszámoltunk: a Facebookon jelentette be Török Gábor politikai elemző csütörtökön, hogy tervei ellenére mégsem indul el a veszprémi időközi választáson Navracsics Tibor EU-biztos helyéért, bár meglepően sokan támogatták az ötletet. Visszalépését már nem teszi függővé Simicska Lajos indulásától. A döntést azzal magyarázta, hogy Simicska Lajos indulási szándékának váratlan bejelentésével ez a kampány nem Veszprémről, de még csak nem is a kormány és az ellenzék átlátható, kívülről is megítélhető viszonyáról szól majd.

A nap folyamán később azt írta: rengeteg levelet, telefont és egyéb üzenetet kaptott a reggeli bejelentése óta. "Néhányan értik, amit írtam, a többség azonban nem tudja vagy akarja elfogadni a döntésemet. Mindenkinek a véleményét tiszteletben tartom, tényleg csak azoknak a kedvéért írok most még erről, akik szeretnék jobban megérteni" – vezette be mondandóját a politikai elemző.

©

"Mi változott? Mit nem lehetett előre tudni? – kérdezik sokan. Nos, szerintem a mérkőzés változott. Simicska Lajos váratlan és meglepő bejelentkezése után – akár közvetlenül indul, akár valakit indít, akár valakivel valamilyen formában megállapodik – ez a választás már biztosan az Orbán–Simicska-harcról szól. Valamennyire láthatóan, de jelentős részben a nyilvánosság számára nehezen érzékelhetően" – írja Török a közösségi oldalon.

"Azt gondoltam át, hogy helyes-e, ha én ebben a játszmában a pályán vagyok. Szerintem nem. Egy kicsit sem azért, mert félek ettől, hanem azért, mert ez biztosan nem az én mérkőzésem. Jó okom van feltételezni, hogy a következő időszak eseményei igazolják majd a döntésemet" – fejti ki.

Török korábban indulásáról azt írta, bár az elején gondolatkísérletnek tűnt, nem vicc vagy médiahekk volt, tényleg komolyan foglalkozott az indulás gondolatával. A Jobbik bejelentette, hogy ha Török megméreti magát, ők nem indítanak ellene jelöltet.