Liszkay megvette a Napi Gazdaságot

Liszkay megvette a Napi Gazdaságot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

A Magyar Nemzet volt főszerkesztője hétfőn megvásárolta a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-től a Napi Gazdaság napilapot kiadó kft. százszázalékos üzletrészét. A Napi Gazdaságból, ahogyan korábban is megírtuk, kormánypárti politikai-gazdasági lapot csinálnak.

Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet volt főszerkesztője hétfőn megvásárolta a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-től a Napi Gazdaság napilapot kiadó kft. százszázalékos üzletrészét – közölte a Napi Gazdaság Kiadó Kft. 

A közlemény szerint a kiadó a lap főszerkesztőjévé Csermely Pétert, a Magyar Nemzet volt főszerkesztő-helyettesét nevezte ki.

Azt írták, az új vezetés célja, hogy az újság eddigi erős gazdasági jellegének megőrzése mellett a következő hónapokban jelentékeny társadalmi, közéleti, politikai és kulturális tartalommal bővítse ki a lapot. Az átalakuló napilap irányultságát tekintve vállaltan polgári, konzervatív, mérsékelten jobboldali, azaz a jelenlegi belpolitikai viszonyok között kormánypárti médium lesz – közölték.

©

A hvg.hu pár héttel ezelőtt írt arról, hogy a Simicska–Orbán-háború miatt a kormány által bizalmatlansággal kezelt Magyar Nemzetet egy másik kormánypárti napilappal készül pótolni a kormányoldal, és az új épülő jobboldali lapcsalád vezetője a Magyar Nemzet volt főszerkesztője, Liszkay Gábor lehet. Liszkay és Csermely is azért ment el a Nemzettől, mert nem volt hajlandó Orbán Viktorral szembefordulni csak azért, mert a laptulajdonos Simicska Lajos nincs jóban vele. (Liszkay is tulajdonos volt, de őt Simicska Lajos százmillió körüli összegért kivásárolta, legalábbis Simicska nyilatkozata szerint.)

Úgy tudjuk, hogy Liszkay feladata az lesz, hogy közéleti lappá alakítsa át a Napi Gazdaságot, és úgy tudjuk, új nevet is kap az újság. Úgy tudni, az újrapozicionálásban a Magyar Nemzet több, az elmúlt hónapokban távozó munkatársára, újságírókra, korrektorokra, tördelőkre is számítanak a Napinál.