Soroksári zaklatás: szünet lesz, mert tanúskodni megy a tantestület

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Tetszett a cikk?

Alaposan kihat a botrány annak a soroksári középiskolának az életére, ahol a diáklányokat szexuális beszólásokkal zaklató tanár miatt nyomoznak: jövő hétfőn nem lesz tanítás, mert tanúként hallgatják ki a kollégákat. Hétfő óta az ügyben érintett földrajztanár már nem tartja meg az óráit, de több diák sem jár be. Az iskola igazgatója, aki a meggyanúsított tanár apja, azóta sem került elő, hogy válaszoljon kérdéseinkre.

A héten már elmaradtak a földrajzórái annak a tanárnak, akinek a viselkedése miatt zaklatás gyanújával nyomozás indult a soroksári Qualitas középiskolában – tudta meg a hvg.hu. Miután az RTL Klub korábban nyilvánosságra hozta, hogy a tanár szexuális célzásokkal zaklatja a diáklányokat, egy ideig még bejárt, de a botrány azóta akkorára dagadt, hogy hétfő óta már nem tartja meg az óráit. Ezt névtelenséget kérő iskolai forrásainktól tudjuk, akik szerint azt is bejelentették a diákoknak, hogy jövő hétfőn egyáltalán nem lesz tanítás. Aznap hallgatják ki ugyanis tanúként a pedagógusokat a rendőrségen, így nem lenne, aki tanítson.

Úgy tudjuk, több diák is azt a megoldást választotta az ügy kirobbanása óta, hogy inkább otthon maradnak, így meg nem erősített információink szerint a hiányzók közt van – érhető módon – az a pár diák, akiknek a szülei feljelentést tettek.

Múlt pénteken számoltunk be arról, hogy az iskolában gyakorlatilag nyílt titok volt, hogyan viselkedik a diáklányokkal a földrajztanár, így több kollégája is régóta tudott róla. Mikor diákok felhozták a problémát, állítólag az volt a válasz, hogy „nincs értelme emiatt szólni, úgysem fog változni semmi”. Forrásaink szerint az volt a közvélekedés, hogy „nekik van pénzük jó ügyvédekre, ráadásul az igazgató úr fideszes, így biztosan jó kapcsolatai vannak”. Az iskola igazgatója, Ott Ferenc Dénes a hivatalos választási oldal alapján valóban indult helyben, Budapest 23. kerület 3. számú választókerületében a 2014-es önkormányzati választásokon a Fidesz–KDNP jelöltjeként, de nem nyert.

Korábban már kerestük az iskolát kérdéseinkkel, de azóta sem válaszoltak, a formális lerázó válasz az volt, hogy „házon kívül” vannak. Így a hétfői tanítási szünet és az elmaradt földrajzórákra vonatkozó információnkat nem erősítették meg, felesleges lett volna megkeresni őket, miután eddigi kérdésekre sem válaszoltak. Forrásainktól ugyanakkor úgy tudjuk, hogy az igazgató felesége – aki az igazgatóhelyettes és a földrajztanár anyja – benn volt az iskolában.

A rendőrség zaklatás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz, mivel folyamatban lévő eljárásról van szó, ők meg nem adhatnak bővebb tájékoztatást.

Hozzászólások