Új testőr segítette Matolcsyt az adventozásban

Új testőr segítette Matolcsyt az adventozásban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új testőre van Matolcsy György jegybankelnöknek a Népszava szerint. Ő lett a jegybank biztonsági cégének feje is, egy másik, kevesebb mint egy éve létrehozott jegybanki biztonsági céget pedig megszüntettek, miután eltapsolta az alaptőkéjét.

Az utóbbi hónapokban erős volt a felhozatal a tenyérbe mászó kormányzati, kormányközeli és állami megnyilatkozások terén (gondoljunk csak Lázár János mezőtúri beszédjére, amely még az elvileg felmagasztalt keresztényeknek is sok volt, de említhetnénk Mészáros Lőrinc mélyenszántó médiaelméleti, politológiai és ontológiai fejtegetéseit is), de a prímet egyértelműen Matolcsy György vitte el ádventezős Csubakka-védelmével, amikor a Parlamentből távozván egy kérdésre sem válaszolt, hanem, a szakszervezeti bizalmik régi hagyományát felelevenítve boldog ünnepeket kívánt a sajtó munkatársainak:

A felvételeken jól látszik, ahogy egy kockás sálas ember biztosítja az MNB-elnöknek a szabad járást, finoman a partvonalon túlra tereli a kérdezésben nem csüggedő újságírókat. Ő Holló Attila Csaba a Népszava értesülései szerint, aki mostantól a jegybankelnök személyes védelmét látja el. Korábban Orbán Viktor mellett dolgozhatott testőri minőségben, most pedig a Magyar Nemzeti Bank biztonsági cége, a Magyar Nemzeti Bank Biztonsági Szolgáltatások Zrt. (MNBB Zrt.) első számú embere lett. A zrt. tavaly alapított egy céget, a Qualitas Védelmi Tanácsadó Kft.-t 140 milliós alaptőkével, amely idén már meg is szűnt, egy évet sem élt meg. A cég feladata lett volna az elnök, a lakása (hát ebben a kérdésben is volt elég feladatuk, ugye) és az alelnökök védelme. A cég elég nagy lábon élt a nem egészen egy év alatt, végül egy év alatt ötmilliós mínuszt hozott össze.

Holló korábban a köztársasági Őrezredben, majd a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnál (NMHH) dolgozott, a Népszava szerint utóbbiból egy máig titkos ügy miatt kellett távoznia. Az MNB egyébként dugig van volt titkosszolgálati emberekkel, Göbölös László, Görög Sándor, Dobra Tibor, Bakonyi András mind kötődött valamelyik titkosszolgálati szervhez.

Hozzászólások