Távozik a Vasárnapi Hírek főszerkesztője

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A lapot 2010 óta vezető Gál J. állítólag vitába keveredett a Népszava főszerkesztőjével, Németh Péterrel. Maga annyit mond, tarthatatlan lett a lap körüli politikai környezet. Állítólag az állami hirdetésekért kérték cserébe Gál fejét.

Gál J. Zoltán, a Vasárnapi Hírek 2010 óta posztján lévő főszerkesztője távozik a lap éléről, értesült a 24.hu. Jóllehet épp ő jelentette be, hogy a Népszava és a Vasárnapi Hírek összeolvad, ám, ahogy fogalmazott a portálnak, "úgy alakult a politikai környezet, hogy az számomra vállalhatatlan, a lelkiismeretem szerint abban már nem kívánok részt venni". Azt még nem tudja, hol folytatja, de egy kis időt bizonyosan regenerálódással fog tölteni.

A lap úgy tudja, a Vasárnapi Híreket vagy Németh Péter, a Népszava főszerkesztője, vagy Kertész Anna, Gál J. eddigi helyettese fogja irányítani. Az Átlátszó szerint a vezéráldozat hátterében az áll, hogy az állami hirdetések érkezésének ezt szabták meg feltételéül.

A 24.hu úgy tudja, Németh és Gál J. emiatt veszekedtek is, De Németh szerint Gál J. csak egy maga által elképzelt helyzetet kért számon rajta.

Hozzászólások