A kirúgott Kerényi Miklós Gábor megpályázza az Operettszínház igazgatói posztját

A kirúgott Kerényi Miklós Gábor megpályázza az Operettszínház igazgatói posztját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
T. R.

A zaklatási botrányba keveredett Kero azt írta, nem tehet másként, majd hozzátette, biztos sokakat meglep ezzel a döntésével.

Július közepén tette közzé a Budapesti Operettszínház főigazgatói pályázatát az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a pályázat nyertese február 1-jétől öt évig töltheti be a pozíciót.

Kerényi a Metoo kampány idején keveredett zaklatási botrányba, az Operettszínház április végén rúgta ki a volt művészeti vezetőt. Kirúgása után Kerényi „Áldozatok” címmel reagált az esetre, azt írta, szerinte azért rúgták ki, mert mert hosszú hónapok után a nyilvánosság elé lépett, és reagált a szerinte „alaptalan rágalmakra” (Maros Ákos színész névvel és arccal elmondta, Kerényi vállfával elverte a fenekét), és mert mindent megtesz annak érdekében, hogy a darabjai – különösen a Rómeó és Júlia – műsoron maradjanak. Azt írta, hiába hoz áldozatokat, a darab nem maradhat műsoron. Szerinte a közönség nem ezt érdemli.

Kerényi most szintén a Facebook-oldalán jelentette be, hogy megpályázza Budapesti Operettszínház főigazgatói álláshelyét, írásának azt a címet adta, hogy „Nem tehetek mást”.

Biztos vagyok benne, sokak számára meglepetés, hogy megpályázom a Budapesti Operettszínház főigazgatói álláshelyét. Tudom, szinte vakmerő bátorság ez – de miközben elsősorban rendezni szeretnék, és egyáltalán nem vágynék semmilyen vezető szerepre, mégsem tudom elkerülni.

Azt írja, sokan megkeresték és biztatták, köztük művészek, operettszínházi szereplők. „A döntő lökést az Apáca Show című darab szegedi megtekintése adta. Látva ezt a professzionális eleganciával színpadra varázsolt tipikus „Madách-színházi” előadást, megdöbbentett, hogy ez a szórakoztató, kommersz show negyvenkétszer kerülhet műsorra a jövő évben az Operettszínházban. Ekkor úgy éreztem, nincs mit tennem, nem menekülhetek el a helyzet megfogalmazása elől.”

Úgy fogalmaz, elő kell venni, amit a fiókjában őriz. A zaklatási botrányba keveredett Kerényi a bejegyzését azzal zárja, szolgálni szeretne, ereje és hite szerint.

Az Emmi korábbi tájékoztatása szerint a Budapesti Operettszínház leendő főigazgatójának feladatai közé tartozik többek között évadonként legalább 450 előadás megtartása és a 300 ezres fizető nézőszám elérése, a klasszikus nemzeti operettrepertoár rendszeres bemutatása és színen tartása, valamint évadonként legalább egy új magyar zenés mű bemutatása.

Indul a posztért a jelenlegi főigazgató, Lőrinczy György is, aki kirúgta Kerényit.

Hozzászólások