Lázár kiharcolta, hogy megszüntessék, most más néven újra lesz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Domány András

Újra lesz önálló hivatala az országos tiszti főorvosnak. Ilyen már volt, de a Miniszterelnökséget korábban vezető Lázár János kiharcolta, hogy olvasszák be az Emberi Erőforrások Minisztériumába.

Az Országos Közegészségügyi Intézetet 2018. október 1-től Nemzeti Népegészségügyi Központnak hívják, és ebbe olvadnak bele az Emberi Erőforrások Minisztériuma országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára (az Országos Tisztifőorvosi Hivatal megszüntetése óta ez a bonyolult elnevezés él) által irányított szervezeti egységek – derül ki egy hétfő este közzétett kormányrendeletből.

Kivételt jelentenek a gyermekegészségügyi módszertani, szakértői, értékelési és elemzési feladatok, mert ezeket a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet veszi át.

Az új intézményt Kásler Miklós miniszter fogja irányítani, de a minisztérium jogutódjaként önálló lesz, vezetőjét újra országos tiszti főorvosnak nevezik.

Vagyis az történik, hogy az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető korábbi miniszter által kiharcolt 2016-os megszüntetése és a minisztérium szervezetébe történt beolvasztása után néhány évvel újra önálló intézményt hoznak létre ugyanazon feladatok ellátására.

Hozzászólások