Címlapokra került Orbán: világszerte a Sargentini-jelentés megszavazása a fő téma

Címlapokra került Orbán: világszerte a Sargentini-jelentés megszavazása a fő téma

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

CNN, Bloomberg, Financial Times – csupán néhány lap, mely címlapsztorit szentelt a Sargentini-jelentés megszavazásának.

A CNN a magyar miniszterelnökről készült, egyik sokatmondó fotót használta a mai EP-szavazásról szóló cikkéhez, melyet breaking hírként hoztak le a portál címoldalán. Az írás ráadásul az egyik Donald Trumppal kapcsolatos anyaguk mellett kapott helyet.

©

A Bloomberg szintén címlapon foglalkozik Magyarországgal, miszerint Orbán példa nélküli rendreutasítást kapott ma az Európai Uniótól.

©

A Reuters tudósítást szentelt a szavazásnak, a Financial Times pedig szintén címlapsztorit írt a magyaroszági eseményekről:

©

A brit napilap online kiadása, a The Guardian képes anyagként, a legfontosabb sztorik között hozza Orbánt és a Sargentini-jelentés megszavazását.

©

Az arab hírtelevízió, az Al Jazeera internetes felülete ugyancsak cikket közölt a jelentésről és annak megszavazásáról, az anyag ráadásul bekerült a portál legolvasottabb cikkei közé.

©

A magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést ma délután szavazta meg az EP, ez azt jelenti, hogy elindulhat a 7. cikk szerinti eljárás a magyar jogállamiság helyzete miatt.

A Sargentini-jelentés körül kirobbant botrányról itt olvashatnak további részleteket.

Hozzászólások