Még izgulhatunk, hogy tényleg újra indul-e Tarlós a főpolgármesterségért

Még izgulhatunk, hogy tényleg újra indul-e Tarlós a főpolgármesterségért

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tarlós István a hvg.hu-nak nem cáfolta, de nem is erősítette meg a Népszava értesülését.

A Népszava reggeli, több forrásra is hivatkozó híre szerint Tarlós István mindenben megállapodott Orbán Viktorral. Maga Tarlós István a hvg.hu érdeklődésére nem cáfolta az értesülést, de nem is erősítette meg. Azt mondta, a héten nem kíván erről beszélni.

A főpolgármester régóta lebegtette esetleges indulását a jövőre esedékes önkormányzati választásokon, azt mondta, csak akkor vállalja a jelöltséget, ha a főpolgármestert továbbra is közvetlenül választják. Ugyanis felmerült, erről nemrég a HVG is írt, hogy a Fidesz teljesen átszabná a fővárosi önkormányzati rendszert, a főpolgármesteri poszt és a fővárosi közgyűlés akár meg is szűnne. A Demokratikus Koalíció a minap bejelentette, hogy aláírásgyűjtést indít a közvetlenül választott főpolgármester intézményének megvédése érdekében

Tarlós maga mondta, hogy indulásáról véglegesen akkor dönt, ha beszélt Orbán Viktor miniszterelnökkel. A napokban voltak értesülések arról, hogy ez a találkozó ezen a héten esedékes, de hivatalosan erről nem közöltek semmit.

A Népszava szerint megtörtént a találkozó, amelyen tartalmi ügyekben megszületett az egyezség, és Tarlós, akinek legfontosabb feltétele az volt, hogy ne változtassanak Budapest közigazgatási rendszerén és hogy a főváros jelentős fejlesztési pénzekhez jusson, végül úgy döntött, hogy újra indul a főpolgármesterségért.

 

Hozzászólások