Két héten belül megkapja a lincselő kártérítését Szögi Lajos családja

Két héten belül megkapja a lincselő kártérítését Szögi Lajos családja

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke az RTL Klub Híradójának azt mondta, a bírósági végrehajtó már januárban kérte a pénz zárolását.

Ahogy korábban megírtuk, 5 millió forint sérelemdíjat perelt ki a magyar államtól a börtönben tapasztalt rossz körülmények miatt az az olaszliszkai férfi, akit Szögi Lajos meggyilkolásának ügyében elsőrendű vádlottként ítéltek el. Ifjabb H. Dezső kártalanítása már korábban jogerőre emelkedett, így az meg is érkezett a számlájára.

Bár a Szögi családnak 2010-ben 46 milliós kártérítést ítélt meg a bíróság, az összegből eddig semmit sem kaptak, mert a nyolc, börtönben ülő vádlottól nem volt mit lefoglalni.

Bár a Bors hétfő reggel a Szegedi Törvényszéktől kapott válaszra hivatkozva azt írta, úgy tűnik, ifjabb H. megtarthatja a milliókat, a Híradót Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke máshogy tájékoztatta.

Mint mondta, az elítélt számlájára a pénz már megérkezett, annak lefoglalását pedig még januárban kérte a bírósági végrehajtó. A kérelem most az Igazságügyi Minisztériumnál van, így egy-két héten belül a végrehajtó számláján lesz a pénz, és a Szögi családnak kiutalhatóvá válik.