Bayer nem kért bocsánatot, vádlott lett – videó

Bayer nem kért bocsánatot, vádlott lett – videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Kaufmann Balázs - Windisch Judit
Tetszett a cikk?

Bayer Zsolt publicista nem érezte úgy, hogy bocsánatot kellene kérnie Nagy Blanka diáklánytól, amiért leprolizta, így az eljárás folytatódik a bíróság előtt.

bíróságon kellett volna bocsánatot kérnie Bayer Zsolt publicistának Nagy Blankától, amiért egyebek mellett "kretén, barom állatnak" és "nyomorult, rohadt, kis prolinak" nevezte a diáklányt egy tüntetésen elmondott, trágár beszéde miatt.

Az eljárást Nagy Blanka kezdeményezte a publicistával szemben becsületsértés miatt. Bayer Zsolt csütörtökön a Bádog című blogján azt írta, nem hajlandó bocsánatot kérni Nagy Blankától, amíg a lány nem kér bocsánatot azoktól, akiket megbántott. Bayer ehhez tartotta magát a bíróságon is. Hogy mivel érvelt, azt nem tudni, a tárgyalás ugyanis zárt volt.

A hvg.hu riporterének utána annyit mondott, nincs miért bocsánatot kérnie.

Nagy Blanka ügyvédje, Litresits András a hvg.hu-nak a tárgyalás után azt mondta, miután Bayer nem követte meg az ügyfelét, vádlott lett, magánvádas eljárásban, becsületsértés miatt. Az ügyvéd álláspontja szerint egy szerepléstől még nem lett közszereplő Nagy Blanka, de szerinte az is kérdés, hogy a kreténezés belefér-e egy közszereplő esetében.

Az eljárás október 15-én folytatódik.

Korábban hasonlóan ordináré megjegyzései miatt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is beperelte Bayert, de hiába nyert ellene, a publicista nem volt túl együttműködő az ítélet végrehajtásában, sőt még a nem a javára döntő bíróságot is kiosztotta.

 

Hozzászólások