Magyar Narancs: 8,5 évet kért Simonka Györgyre az ügyészség

Magyar Narancs: 8,5 évet kért Simonka Györgyre az ügyészség

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A lap szerint a Központi Nyomozó Főügyészség az előkészítő ülésre azt az ajánlatot teszi Simonka elé, ha lemond a védekezésről, 8,5 év börtönt kap és teljes vagyonelkobzást.

Több forrásra hivatkozva arról számolt be a Narancs.hu, hogy az ügyészség vádiratában 8 és fél év fegyházbüntetést és teljes vagyonelkobzást kért a bűnszervezetben különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás miatt megvádolt Simonka Györgyre.

A cikk szerint a Központi Nyomozó Főügyészség az előkészítő ülésre azt az „ajánlatot” teszi le Simonka elé, hogy ha elfogadja a vádiratban foglaltakat és lemond a védekezésről, akkor nyolc és fél év fegyházban letöltendő szabadságvesztést és teljes vagyonelkobzást kér ellene a bíróság előtt.

A lap kereste a politikust, de nem kaptak választ a kérdéseikre. A Narancs.hu megkereste a Fővárosi Törvényszéket, akik csak azt erősítették meg, hogy a vádiratokat már postázták a vádlottaknak és védőiknek.

A Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Simonka György és 32 társa ellen a Fővárosi Törvényszéken. A vádhatóság szerint a bűnszervezet vezetőjeként a politikus lényegesen túlárazta az elnyert közbeszerzéseket, a megemelt összegnek pedig a 45 százalékát kérte vissza készpénzben.

A NAV Központi Hivatal Pénzmosás Elleni Információs Iroda feljelentése alapján indult ügyben az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette, majd az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Simonka Györgyöt, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését, azt mondta, csak elszenvedője az egésznek.

A legutolsó hírek arról szóltak Simánkával kapcsolatban, hogy zár alá vette a Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala a fideszes politikus 160 négyzetméteres újkígyósi otthonát.

Hozzászólások