Gyurcsány megfejtette Orbán Viktor római látogatásának titkát

Gyurcsány megfejtette Orbán Viktor római látogatásának titkát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A fő kérdés, hogy minek ment el Orbán Rómába - írja a Demokratikus Koalíció (DK) vezetője, és a választ is tudni véli.

Facebook-bejegyzésben osztotta meg véleményét Gyurcsány Ferenc a miniszterelnök szombati római fellépéséről.

A beszédet a jobboldali Fratelli d'Italia rendezvényén mondta el, a közönség nagyon élvezte, a kormánypárti politikusok kevésbé, ők sorra üzengettek Orbánnak a rendezvény után.

Gyurcsány Ferenc szerint azonban nem az a kérdés, hogy mit mondott Orbán a színpadon, hanem hogy miért ment el Rómába. (Hivatalosan a Fratelli d'Italia vezetője, Giorgia Meloni hívta meg, ez a kisebb radikális, posztfasiszta párt pár hónapja még Matteo Salvini Ligájával együtt alkotott koalíciót, jelenleg ellenzékben vannak.)

Bréking: Orbán Viktor szerint megszűnt itthon a baloldali médiatúlsúly

Orbán Viktor szerint Magyarországon a jobboldalnak 45-50 százaléka van a médiában, pedig januárban még a baloldali médiatúlsúlyt nyögte a miniszterelnök. Ha igaz, amit mond, akkor ma már nem kell minden reggel azzal kelnie, hogy ellenzékben lesz majd a sajtóval szemben.

A DK vezetője szerint a Fratelli d'Italia (Olasz Testvérek) olyan, mint a Fidesz, utálja a menekülteket, a globalizációt, Brüsszelt, mélységesen nacionalista, és ezzel pár százalékokat sikerült szereznie eddig. És szerinte Orbán azért vett részt a rendezvényen, mert a populista osztrák alkancellár Strache és Salvini bukása után nincs vezére az európai radikális, nacionalista populistáknak, és

Orbán bejelentkezett a szerepre. Európa erős emberének álmát dédelgette egy ideig. Most már beérné a bajkeverő szélsőjobboldali pártocskák európai vezető szerepével is. Erre futja. Fogja még lejjebb adni.

Hozzászólások