Sneider Tamás nem indul újra a Jobbik elnöki székéért

Sneider Tamás nem indul újra a Jobbik elnöki székéért

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Helyette Jakab Péter érkezhet.

A Jobbik jelenlegi elnöke, Sneider Tamás bejelentette, hogy a tisztújításon nem indul újra a párt elnöki posztjáért – írja a Magyar Hang. Sneider elmondta, amikor elvállalta a párt vezetését, tudta, hogy a legnehezebb időszakban veszi át ezt a tisztséget. Akkor éppen komoly belső harc dúlt, Toroczkai László is pályázott ugyanerre a tisztségre, végül a veresége után több ismert szereplővel közösen, elhagyta a pártot, és megalapította a Mi Hazánkat.

Sneider szerint a kudarcos EP-választás után a Jobbik már felfelé ívelő pályán mozog, az önkormányzati voksolásra csaknem megkétszerezték szavazóik számát.

A pártelnök azt is elmondta, már korábban meghozta azt a döntést, hogy a továbbiakban nem kíván részt venni a Jobbik vezetésében, sőt, nem indul egyetlen tisztségért sem. Az utódját firtató kérdésre azt mondta, a párt jelenlegi frakcióvezetőjét, Jakab Pétert tudná támogatni.

Jakab csütörtök délután egy Facebook-posztban jelezte, hogy el kíván indulni az elnöki posztért. Mint írta, érzi a tagság bizalmát, de az első szavazatot a családjától kellett megkapnia, ami most megtörtént. A bejegyzés szerint a 2022-es választásig kér bizalmat. Mint írja:

ha nem kapom meg addig, akkor bizalmatokat tisztelettel ugyan, de most sem kérem. Egy olyan háborúban ugyanis, ahol a hatalom mindenre képes, ott a bizalom a legfontosabb, amire építeni kell. Bízzatok tehát bennem 2022-ig, és bízzatok meg az első döntésemben is, amely a csapatról szól.

A tisztújító kongresszust november 9-én tartják meg.

Hozzászólások