Pumpákat lopott a kamionsofőr, aztán a rendőrök pisztolyokat találtak nála

Pumpákat lopott a kamionsofőr, aztán a rendőrök pisztolyokat találtak nála

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Hat pumpát lopott el egy kamionsofőr Kecskeméten, a házkutatás során három pisztolyra meg egy revolverre és lőszerekre bukkantak a rendőrök.

Hét defektjavító pumpát lopott el egy 55 éves kamionsofőr egy kecskeméti üzem raktárából még augusztusban, összesen több mint 420 ezer forint értékben. Amikor a rendőrség házkutatást tartott nála, kettő előkerült, de a férfi később a maradék négyet is elvitte a hatóságnak, így az okozott kár megtérült.

Igen ám, de a rendőrök a házkutatás során engedély nélkül tartott lőfegyvereket és lőszereket is találtak a férfi ingatlanában: három pisztolyt, egy revolvert és 12 töltényt. Így a lopás mellett az ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntettével is vádolja a sofőrt.

Az ügyész felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a büntetlen előéletű, a bűncselekményt beismerő vádlottal szemben. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság a lefoglalt lőfegyvereket és lőszereket kobozza el. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog határozni – olvasható a Kecskeméti Járási Ügyészség közleményében.

Hozzászólások