Gyermekvédelmi képzést indított a katolikus egyház, Hoffmann Rózsa az alapító

Gyermekvédelmi képzést indított a katolikus egyház, Hoffmann Rózsa az alapító

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia az MKPK szeretné, ha a jövőben minden katolikus iskolából látogatnák az órákat.

Akkreditált pedagógus szakvizsgával záruló gyermek- és ifjúságvédelmi képzést indított a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK), közölte Tóth Tamás, az MKPK titkára a testület téli rendes tanácskozása után tartott csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar Vitéz János Tanárképző Központja és a Püspöki Konferencia fenntartásában működő Katolikus Pedagógiai Intézet képzésére szeptemberben 42 hallgató iratkozott be.

A 444.hu szúrta ki, hogy az egyik alapító az Emberi Erőforrások Minisztériumának volt oktatásért felelős államtitkára, Hoffmann Rózsa.

Az egyetem honlapján azt is írják, hogy a "képzés felkészít a fiatalokat érintő veszélyforrások (pl. drogok) felismerésére, kialakuló iskolai konfliktusok, a hagyományos és újonnan megjelenő bántalmazások, az esetleges agresszív viselkedésformák kezelésére. Továbbá az ifjúságvédelmi munka jogi, pszichológiai, pedagógiai ismereteire és az ezen a területen jelentkező gyakorlati problémák érdemi kezelésére.”

Tóth Tamás egyébként elmondta még, hogy az MKPK szeretné, ha a jövőben minden katolikus iskolából lennének, akik elvégzik a képzést.

Az MKPK titkára a tanácskozáson azt is közölte, hogy októbertől működik majd az egyházmegyék szexuális visszaéléseket bejelentő rendszere, amely elérhető lesz a püspöki konferencia honlapjáról is. Mivel a visszaélési ügyek dokumentációja az egyházmegyéktől a Szentszékhez kerül, az MKPK titkársága nem tudja, érkeztek-e már bejelentések.

Hozzászólások