Már négyen is elfoglalnák Borkai Zsolt megüresedett székét

Már négyen is elfoglalnák Borkai Zsolt megüresedett székét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Fidesz, az ellenzéki pártok jelöltje és egy vlogger mellé bejelentkezett egy önkormányzati képviselő is győri polgármesternek.

Az Azonnali arról számolt be, hogy Balla Jenő független önkormányzati képviselő is újra elindul a polgármesteri címért.

Mint korábban írtuk, Borkai Zsolt hiába nyert az október 13-i önkormányzati választáson, azóta belebukott a szexbotrányába és a korrupciós vádakba, emiatt 2020. január 26-án új választást tartanak.

Mintegy három hete kiderült, hogy a Fidesz Dézsi Csaba Andrást indítja, egy 57 éves kardiológust, az ellenzék pártok pedig szerdán mutatták be a jelöltjüket, Pollreisz Balázst, az MSZP városi elnökét. A negyedik induló egy budapesti vlogger, Ábrahám Róbert.

Az Azonnali elérte az Összefogás Győrért színeiben induló Ballát, aki azt mondta, mostanra bebizonyosodott, hogy ők az egyetlen „100 százalékosan” civil szervezet a városban, most derülhet tehát ki csak igazán, hogy mennyire támogatják a civileket Győrben. Az októberi referendumon indult a Civilek Győrért is, de ők már bejelentették, hogy most nem lesz jelöltjük.

Balla Jenő azt is elmondta, nem tart attól a kritikától, hogy az ellenzéki szavazóktól szipkáznák el a voksokat, mert ahogy fogalmazott: egy versenyt nem úgy kell megnyerni, hogy rávesszük a többieket, hogy ne induljanak el.

Az Összefogás Győrért az októberi választáson 1838 szavazatot szerzett, ez 4,36 százalékos jelent és ahhoz volt elég, hogy Balla kompenzációs listáról bejusson a közgyűlésbe képviselőként.

Hozzászólások