Megnevezték az Új Színházban zaklatással vádolt színészt

Megnevezték az Új Színházban zaklatással vádolt színészt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Színházi Dolgozók Szakszervezetének közleményéből derült ki, hogy saját elnökük ügyében folytatnak etikai vizsgálatot az Új Színházban elhangzott zaklatási vádak miatt.

Mint arról a hvg.hu szombaton beszámolt, szexuális visszaélés történhetett még 2016-ban az Új Színházban. Az esetről - illetve az azt követő lépésekről - a főváros tájékoztatást vár Dörner Györgytől, a színház vezetőjétől. A hvg.hu úgy tudja, a színház egyik vezető színészét az intézmény egyik nem művész alkalmazottja vádolta meg. A dolgozó jelezte a vele történteket a főnökeinek, ám tudomásunk szerint csak annyi történt, hogy igazgatói kérésre többet nem dolgoztak együtt. Most a sértett panaszával a színház egyik korábbi munkatársa megkereste azt a színházi szakszervezetet, melynek a vád szerinti elkövető a vezető tisztségviselője.

Az ATV Híradója megkereste a Színházi Dolgozók Szakszervezetét, akik a portál szerint azt írták,

a SzíDoSZ az elnökét érintő bejelentés kivizsgálására etikai bizottságot hozott létre, amely első ülését december 9-én tartja, a vizsgálat eredményéről a bizottság tájékoztatni fogja a nyilvánosságot.

Ennek a szakszervezetnek Mihályi Győző, az Új Színház egyik színésze az elnöke. A hvg.hu is kereste Mihályi Győzőt, aki annyit válaszolt,

tekintettel az ügy jellegére, addig nem nyilatkozik, míg a bizottság be nem fejezi a munkát.

Dörner György igazgató viszont azóta sem szólalt meg.

Hozzászólások