Novák: Szó sincs arról, hogy a Fideszt csak úgy ki lehet tenni a Néppártból

Novák: Szó sincs arról, hogy a Fideszt csak úgy ki lehet tenni a Néppártból

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az államtitkár szerint a pártcsaládnak meg kell erősítenie a jobbközép elköteleződését.

"Sokan próbálják azt a benyomást kelteni, hogy a Fideszt csak úgy ki lehet tenni" az Európai Néppártból, és a párt tétlenül várja, hogy döntsenek róla, de "szó sincs erről" – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára azután, hogy Berlinben vezető német politikusokkal tárgyalt.

Novák Katalin szerint Fidesz aktívan keresi azt az együttműködési formát, amely a lehető legjobb a magyar és az európai embereknek. "Amikor családról, nemzetről, biztonságról van szó, azokhoz az értékekhez fogunk ragaszkodni, amelyekhez kezdettől fogva ragaszkodunk" – magyarázta Novák, hozzátéve, hogy az európai kultúrák gazdagságát szeretnék megőrizni és gyarapítani, és nem szeretnék, hogyha Európa húsz, harminc, negyven vagy száz év múlva egyáltalán nem emlékeztetne önmagára.

Ezért a Fidesz a jövőben is azt a pártcsaládot választja, támogatja és érzi magáénak, amely "ezen értékek mellett lándzsát tör" – közölte. Mindebben nagyon számítanak a német szövetségeseikre, "hiszen Németországban is szükség van egy józan hangra és egy jobbközép politikai erőtérre", amelyben nemcsak beszélnek, hanem tesznek is a hazáért, a családért, a biztonságért.

Reméljük, hogy az EPP alkalmas lesz a klasszikus jobbközép és keresztény értékek védelmére és képviseletére a jövőben, mi azért fogunk dolgozni, hogy ez így legyen"

– folytatta Novák.

Megjegyezte azt is: "bízzunk benne, hogy (az EPP) nem tolódik tovább balra", nem köt újabb kompromisszumokat és szövetségeket a baloldallal, hanem a jobboldalon keres szövetségeseket, és mindenekelőtt megerősíti jobbközép elköteleződését.

Hozzászólások