Hivatalosan is Göncz Árpád városközpontnak hívnak egy metrómegállót

Hivatalosan is Göncz Árpád városközpontnak hívnak egy metrómegállót

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Árpád híd megállót nevezik át.

Az Árpád híd metróállomás neve szombattól Göncz Árpád városközpont lesz – írta közleményében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A közlemény szerint „Göncz Árpádról, Magyarország rendszerváltás utáni első köztársasági elnökéről és műfordítóról 2016-ban nevezték el a XIII. kerületi, Árpád híd pesti hídfőjénél fekvő területet, ahová szobrot is állítottak az emlékére. A terület részét képező Árpád híd metróállomás január 31-től a Göncz Árpád városközpont nevet viseli.”

Az érintett városrész nevének megváltoztatása korábban a XIII. kerületi önkormányzat kérése volt, amit 2016 márciusában a Fővárosi Önkormányzat elfogadott. Az átnevezés január végén valósul meg, az utastájékoztatók, a térképek és a menetrendek frissítését a BKK munkatársai elkezdték és folyamatosan végzik.

A Közlekedő Tömeg csoport korábban arról írt, hogy le kellett volna fújni az átnevezést. Az egyesület szerint Budapest csomópontjainak neve az elmúlt időszakban egyfajta sajátos, politikai játszótérré alakult. „Joggal merül fel a kérdés: milyen városközpont az, amelyik 4 kilométerre van a város tényleges központjától? Milyen félreértésekhez vezethet ez angolul?” – fogalmaztak korábban.

Hozzászólások