Szlávik: Alacsony az új fertőzöttek száma Magyarországon

Szlávik: Alacsony az új fertőzöttek száma Magyarországon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az iskolakezdés és a hideg időjárás miatt magasabb lehet az esetszám.

Míg más országokban százával, ezrével betegednek meg, addig Magyarországon az esetszámok tízes nagyságrendben mozognak, ezért nálunk alacsonynak számít az új koronavírus-fertőzöttek száma – mondta Szlávik János a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa szerdán az M1-en.

Az esetszámok ugyanakkor emelkedhetnek az iskolakezdés és a hideg időjárás miatt; ebben az esetben Szlávik szerint új intézkedéseket kell majd hozni.

Az infektológus jelezte, hogy Angliában az elmúlt időszakban már egymillió gyerek járt iskolába, és úgy tűnik, hogy az iskolákban nem magasabb a járványveszély, mint más helyeken, ez szerinte jó hír, és azt jelenti, hogy még mindig jobb járványügyi szabályok betartása mellett oktatni, mint nem iskolába járatni a gyerekeket.

Szlávik János hangsúlyozta, hogy az a legfontosabb, hogy a beteg gyereket ne engedjék iskolába, de az is segíthet megelőzni a fertőzést, ha csak az egyik szülő viszi a gyereket az intézménybe, ha a más osztályokba járók nem keverednek egymással, és ha a tanárok távolságot tartanak vagy maszkot hordanak.

A főorvos a határok ellenőrzésével kapcsolatban azt mondta, hogy szigorítani kell az olyan országból érkezők belépését, ahol folyamatosan emelkedik a fertőzöttek száma, a magyarországi új fertőzöttek egy része is olyan külföldi állampolgár, aki a járvány szempontjából veszélyesebb országból érkezett.

Hozzászólások