Szijjártó kérdéssel reagált a helikopterezése körüli kérdésekre

Szijjártó kérdéssel reagált a helikopterezése körüli kérdésekre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A külügyminiszter szerint ha nincs helikopter, választania kellett volna például a határon túli magyar párt jelöltjei, és egy berettyóújfalui átadás között.

Szijjártó Péter ezúttal nem a magánéletre hivatkozással, hanem a másik kommunikációs formulaként már sikert hozott nagyon sokat dolgozó ember imidzsének építésével választolt azokra a gondolatokra, amelyek szerint nem teljesen normális, hogy a rendőrség helikopterével utazott el egy másfél órás autóútra lévő átadóra Budapestről Tolnára úgy, hogy a szolgálati autóját utána küldték már.

Hosszú volt a mai nap is, most pedig húzás haza pakolni, mert éjfélkor indulunk az Egyesült Arab Emirátusokba, onnan...

Posted by Szijjártó Péter on Monday, 7 September 2020

A külügyminiszter a pénteki programjának felsorolásával érvelt amellett, hogy itt helikopterre volt szükség:

“Rendben, értem a felvetést.

Íme akkor a kérdés azoknak, akik emiatt kritikákat fogalmaztak meg:

Nézzük a pénteki munkanapot. Melyik munkát nem kellett volna elvégeznem?

1. Nem kellett volna Budapesten tárgyalnom a Shell vezetőivel, és nem kellett volna bejelenteni hazánk első, nyugati vállalattal kötött, hosszútávú gázvásárlási megállapodását?

2. Nem kellett volna Nagykerekiben találkozni Románia külügyminiszterével és szállítási miniszterével, és nem kellett volna átadni a második autópálya-összeköttetést a magyar-román határon?

3. Nem kellett volna elmennem Nagyváradra találkozni a romániai önkormányzati választáson induló RMDSZ-es jelöltekkel, és nem kellett volna egyeztetni velük az erdélyi, partiumi magyarság jövőbeni támogatásáról?

4. Nem kellett volna Berettyóújfaluban találkoznom a Mezei-Vill Kft. vezetőivel és nem kellett volna bejelenteni egy több mint 500 millió forintos beruházást, mellyel száz munkahelyet megvédenek?

Minimális földrajzi tudással belátható, hogy ehhez a naphoz kellett a helikopteres segítség is.

Újra kérdezem: ezek közül melyik munkát nem kellett volna elvégeznem?”

A nyáron luxusnyaralása miatt magyarázkodni kényszerült politikus előtte felsorolta az aktuális programját is: “Hosszú volt a mai nap is, most pedig húzás haza pakolni, mert éjfélkor indulunk az Egyesült Arab Emirátusokba, onnan aztán Málta, Banglades és Laosz még a héten.”

Mivel a külügyminiszter kérdezett, a hvg.hu külpolitikai szakértői csapata is összeült, hogy megválaszolja, a felsoroltak közül melyik munkát lehetett volna úgy kihagyni, hogy az nem tűnt volna fel senkinek. Összesen négyet találtunk, felsoroljuk:

1. Budapesten tárgyalni a Shell vezetőivel, ami után bejelentették hazánk első nyugati nagyvállalattal kötött, hosszútávú gázvásárlási megállapodását.

2. Románia külügyminiszterével és szállítási miniszterével, és átadni a második autópálya-összeköttetést a magyar-román határon.

3. Elmenni Nagyváradra találkozni a romániai önkormányzati választáson induló RMDSZ-es jelöltekkel.

4. Berettyóújfaluban találkozni a Mezei-Vill Kft. vezetőivel, bejelenteni egy több mint 500 millió forintos beruházást.

Hozzászólások