Nem engedték be a Színművészetire a leendő kancellárt

Nem engedték be a Színművészetire a leendő kancellárt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem indul zökkenőmentesen az átadás-átvétel, pedig csak két nap van rá.

Megerősítette a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) a hvg.hu értesülését, valóban Szarka Gábor ezredes lesz az egyetem új kancellárja, miután Vonderviszt Lajos az intézmény működtetését átvevő kuratórium kezdeményezésére távozik. Az átadás-átvételre nem sok idő maradt, október 1-jén lép hivatalba az új kancellár.

A közleményben azt is megírták: Szarka Gábort nem engedték be az egyetemre. Az alapítvány szerint tucatnyian voltak azok, akik

meggátolták Szarka Gábort abban, hogy belépjen az egyetem épületébe, és aktívan közreműködhessen az átadás-átvétel folyamatában".

Az új kancellár ennek ellenére mindent megtesz annak érdekében, hogy feladatait a jövőben a lehető legmagasabb szinten elláthassa – ígérték.

Az alapítvány közleményében úgy mutatták be a leendő kancellárt: Szarka Gábor 48 éves, jogász, biztonság- és védelempolitikai-szakértő, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi docense és díszpolgára. Diplomataként Párizsban szolgált katonai attaséként, később a Nemzeti Ipari Park Üzemetető és Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese volt.

Hozzászólások