Négygyerekes férfi halálát okozta a bika nevű új drog

Négygyerekes férfi halálát okozta a bika nevű új drog

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A terjesztőt már elfogta a rendőrség.

Bükkszentmártonban is megjelent a „bika” elnevezésű dizájnerdrog, a szer miatt meghalt egy 27 éves, négygyerekes férfi – közölte Liktor Róbert polgármester a közösségi oldalán.

A településvezető hozzátette, hogy a bélapátfalvai rendőrség elfogta a terjesztéssel megalapozottan gyanúsítható férfit, akit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.

Kedves Ismerőseim! Sajnálattal közlöm, hogy településünkön is megjelent a "Bika" elnevezésű dizájnerdrog, amely sajnos...

Közzétette: Róbert Liktor – 2020. október 19., hétfő

Május végén jelent meg a magyar piacon az eddigieknél veszélyesebb új dizájnerdrog, a bika, amelyhez a rendőrség szerint már akkor 11 haláleset volt köthető. Funk Sándor addiktológus később arról beszélt, hogy a szer erős idegméreg, és akár órákig is haldokolhatnak a használói. A bika kómához hasonló állapotot idéz elő, és minden használatkor károsítja az agyat.

Szeptember 1-jén már 21 halálos áldozatról számolt be Csákó Ibolya, a rendőrség alezredese. Szeptember 29-én az ATV Híradója közölte, hogy egy 22 éves tarnazsadányi férfi is meghalt, miután használta a szert.

A pusztító dizájnerdrog csak egy újabb gondot jelent az ország legnagyobb nyomornegyedében

A szokásosnál is életveszélyesebb dizájnerdrog áldozatainak majdnem fele kötődik Miskolc szegregátumaihoz. Az ember azt hinné, látványos hatással van a környékre egy tragikus haláleset, de nem: Lyukóvölgyben ezek éppúgy részei a hétköznapi életnek, mint a járhatatlan földutak és a szeméttel fűtött házak.