Új elővárosi vasút indul Budapest és Piliscsaba között

Új elővárosi vasút indul Budapest és Piliscsaba között

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Harmincperces járatkövetéssel indul a tesztüzem.

Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója a közösségi oldalán jelentette be, hogy új elővárosi vasúti szolgáltatás indul Budapesten, S76-os járatszámon, Rákos állomás–Újpalota–Angyalföld–Újpest–Pilisvörösvár–Piliscsaba útvonalon, 30 perces járatkövetéssel.

Tehát a továbbiakban az esztergomi vonalról csak Angyalföldig közlekedő elővárosi vonatok továbbhaladhatnak az eddig csak tehervonatok által használt pesti külső körvasúton Kőbánya felé.

Az október 25-től életbe lépő új menetrend szerint így újra menetrend szerinti személyvonatok közlekedhetnek a budapesti külső körvasúton, illetve utasforgalom érkezhet az új újpalotai vasúti megállóba is.

Vitézy szerint még csak tesztüzemről van szó, a vonatok rákosi végállomásai ideiglenesek, azokat Pécel irányába szeretnék továbbvezetni majd, de ez függ a Budapest–Hatvan vonal jövő évi menetrendjétől és az új emeletes motorvonatok üzembeállásától.

Új elővárosi vasúti szolgáltatás indul Budapesten, S76-os járatszámon, Rákos állomás - Újpalota - Angyalföld - Újpest -...

Közzétette: Vitézy Dávid – 2020. október 21., szerda
Hozzászólások