Újabb két embert gyűjtöttek be a tehervonatokat dézsmáló banda tagjai közül

Újabb két embert gyűjtöttek be a tehervonatokat dézsmáló banda tagjai közül

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gyanú szerint a csoport 2019 óta fosztogatja a ceglédi és albertirsai vasútállomáson, valamint a ferencvárosi pályaudvaron várakozó tehervagonokat.

Újabb két embert gyűjtött be a hatóság a vagonokat dézsmáló csapat tagjai közül. A ceglédi rendőrök 2019 óta nyomoznak a megdézsmált vagonok ügyében, eddig összesen 14 embert sikerült elkapniuk.

A gyanú szerint a banda tagjai 2019. év elejétől álltak rá a ceglédi és albertirsai vasútállomáson, valamint a ferencvárosi pályaudvaron várakozó tehervagonokra. Feltörték a szerelvényeket, a zsákmányt járművükbe pakolták, később pedig igyekeztek ezekből pénzt csinálni.

A nyomozás adatai szerint az így keresett több mint tízmillió forintot mind egy szálig felélték.

Az elkövetők lakásán és tartózkodási helyén, illetve a gépjárműveikre is kiterjesztett kutatások alkalmával a rendőrök zálogjegyeket, nagy értékű televíziókat, háztartási gépeket, kerékpárokat és okostelefonokat foglaltak le, bűnjelraktárba kerültek az ellopott, de még nem értékesített termékek is, mint ruha- és fehérneműk, autógumik, kozmetikai termékek.

A police.hu-n megjelent csütörtöki közlemény szerint a rendőrök lépésről lépésre haladtak a nyomozásban, ellenőrizték a beszerzett információkat, ami újabb felderítést eredményezett: a ceglédi kapitányság rendőrei április 6-án hajnalban jutottak el oda, hogy a BRFK munkatársaival közösen újabb két embert sikerült elfogniuk. A 34 éves F. Jánost és a 32 éves B. Szabolcsot előállították.

A gyanú szerint a most elfogott két férfi is tevékenyen részt vett a vasútállomásokon veszteglő tehervonatok fosztogatásában. A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai többrendbeli, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett lopás bűntettének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki mindkettőjüket, majd őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Hozzászólások