szerző:
hvg.hu

Tovább bővíti szolgáltatási üzletágát az IBM Magyarországon – jelentette be Paál Péter, az IBM Magyarország vezérigazgatója. Az IBM ISSC, a cég fővárosi szolgáltató központja úgynevezett outsourcing (erőforrás kihelyezési) szerződés alapján többek között kezeli a megbízók számláit, intézi beszerzéseit, vagy kifizetéseit.

A hivatalos állásfoglalás szerint a cég a magas hozzáadott értékű, tudásalapú szolgáltatásokra koncentrál, s azokra a tevékenységeire helyezi a hangsúlyt, amellyel ügyfelei üzleti működéséhez nyújt segítséget. Az IBM globálisan integrálja tevékenységeit, munkatársaik határokon átívelő, gyakran virtuális nemzetközi csoportokban dolgoznak együtt, s a különböző feladatokat olyan helyszíneken végzik, amelyek az adott tevékenység számára a legjobb környezetet nyújtják. E megfontolások alapján kerülhetett például üzleti szolgáltató központ Budapestre, ezért működtetnek hajózási-logisztikai szakértői központot Skandináviában és New York-ban, vagy hálózati számítástechnikai kutatóközpontot Franciaországban. Mivel a vállalat jelentős erőforrásokat csoportosít a nagy növekedési lehetőségeket mutató piacokra, fontos szerepet szánnak Magyarországnak is az IBM globálisan integrált hálózatában. Ez most éppen abban nyilvánul meg, hogy az ISSC részleg nyelveket beszélő diplomásokat, főleg közgazdászokat és könyvelőket keres az üzleti szolgáltatások bővítéséhez.

A cég március elején jelentette be, hogy hétszáz új munkahelyet létesítenek Budapesten. A központ most tovább bővül, szélesíti tevékenységi körét, és a növekvő igények miatt újabb munkahelyek nyílnak. Christoph Dibon, az IBM ISSC vezetője kifejtette, hogy a Magyarországon rendelkezésre álló tudásra, a képzett munkatársakra, a kulturális háttérre, megfelelő gazdasági és politikai körülményekre építenek. Az ISSC folyamatosan bővíti tevékenységi körét és létszámát, jelenleg keretbe foglalja a beszerzési központ, humán-erőforrás központ, pénzügyi központ, számla-kifizetési központ és az ügyfélkapcsolati központ szervezeteit. A budapesti létszámnövelés mellett az IBM Székesfehérváron is bővíti informatikai háttérszolgáltatásokat kínáló központját, ahol informatikus szakembereket kívánnak alkalmazni.

MTI Gazdaság

Jön az IBM kínai utódja, a Lenovo

A kínai Lenovo számítástechnikai nagyvállalat a hét végén bejelentette, hogy sikerrel lezárta az amerikai IBM PC-gyártó részlegének felvásárlási ügyletét és heteken belül már Lenovo márkanév alatt dob piacra új korszerű számítástechnikai termékeket.

hvg.hu Tech

IBM: Robbanás előtt az online játékipar

Az IBM pár napja megrendezte az online játékiparról szóló világméretű webkonferenciát. A szakmai fórumra azért van szükség, mert az elektronikus játékokkal való szórakoztatás az utóbbi időben jelentős iparággá nőtte ki magát.

MTI Tech

Az agy virtuális modelljén dolgozik az IBM

Az első lépés az emberi agykéreg legkülső részének, a gondolkodásért, tanulásért, problémamegoldásért, nyelvi funkciókért felelős, az agytömeg 85 százalékát kitevő neocortex szimulációja. A teljes virtuális modell elkészítéséhez legalább tíz évre lesz szükség.

MTI Gazdaság

IBM: 14500 fős leépítés

Az IBM széleskörű átalakítási programjának részeként 14500 munkahelyet szüntet meg. Ebből 70 százalék az európai munkahelyeket érinti.

MTI Világ

Leépít az IBM Németországban is

Az IBM május elején azt közölte, hogy világszerte 13 ezer munkahelyet megszűntetnek, elsősorban Európában, ám Németországban egyelőre a várstnál kevesebb állás szűnik meg. Közben a Die Welt javuló német munkanélküliségi adatokról számol be.

A magyar cégek jól teljesítenek – bár jórészt nem magyarok, és nem versenyben küzdenek

A magyar cégek jól teljesítenek – bár jórészt nem magyarok, és nem versenyben küzdenek

Mi igaz a Pilisben található Ős-Budáról?

Mi igaz a Pilisben található Ős-Budáról?

Mi az e-mailje? Hol dolgozik? Ki a főnöke? 8253 ember adata szivárgott ki a UNICEF-től

Mi az e-mailje? Hol dolgozik? Ki a főnöke? 8253 ember adata szivárgott ki a UNICEF-től

Különösen odafigyelnek a rendőrök a héten a vezetés közben mobilozókra

Különösen odafigyelnek a rendőrök a héten a vezetés közben mobilozókra

Hármas baleset történt az M0-son

Hármas baleset történt az M0-son

Egy kis alpesi házikóban 10 ember most éppen azon stresszel, hogy el van zárva a műszaki cikkektől

Egy kis alpesi házikóban 10 ember most éppen azon stresszel, hogy el van zárva a műszaki cikkektől