szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nagy szervezetekben különösen, de még a közepes cégeknél is jellemző, hogy nem a munkateljesítmény határozza meg egy-egy alkalmazott megítélését, hanem az, hogy mennyi minden megoldását várják tőle a többiek, azaz mennyire érzik nélkülözhetetlennek. Azaz, akinek sikerült jó hatáskört kialakítania magának, az biztos lehet az állásában.

A közepes és nagyobb szervezetekben a hatáskörök nem csak delegálás útján kerülnek egy-egy emberhez. Hanem csak úgy hozzáragadnak egyesekhez, vagy rájuk maradnak. Ez a folyamat két oldalról táplálkozik. Vannak feladatok, amelyeket csak kevesen végeznek el szívesen, s ezeket igyekeznek elveszíteni. Vannak olyan felszabaduló tevékenységek, amelyeket valakik egyszerűen lustaságból nem végeznek el, s mert nem is kérik számon rajtuk, egyszer csak a senki földjére kerülnek, ahol valaki vagy megtalálja őket, vagy kisebb-nagyobb véletlenek folytán odaragadnak valakihez.

A másik oldalról a hatáskör-tolvajok orozzák el más kollégáik feladatait. Ennek különféle okai lehetnek, de a legtipikusabb az, hogy több ember van a fizetési listán, mint amennyinek értelmes feladat jut. Vannak, akik ezt érzik, s megpróbálnak összegyűjteni egy rendes munkakörhöz elegendő feladatot. Mivel egy idő után mindenki úgy tudja, hogy az adott ügyben ők az illetékesek, a szervezetben betöltött szerepüket senki sem fogja már kétségbe vonni.

Január a hatáskörlopások egyik tipikus évadja. Az emberek ilyenkor a leglustábbak a munkahelyeken, hiszen csak nehezen állnak vissza az ünnepek alatti lazításból. Sőt sokan vannak, akik nem is akarnak még felpörögni egy darabig, hiszen egy kis téli nyaralást terveznek a világ melegebb tájain, vagy éppenséggel sízni vágynak a hegyekbe.

Ezt az időszakot kihasználva eredményesen lehet hatáskört lopni. Ehhez elég annyi, hogy a lazító vagy szabadságon lévő kollégák feladatait el kell végezni. Ráadásul nagyon lelkesen, lehetőleg hibátlanul és úgy, hogy azt minél több ember megtudja. Ha e feladatok közül nem is lehet mindent megtartani (mert sokan vannak, akik végső soron rendesen akarnak dolgozni, és figyelnek a saját befolyási övezetük fenntartására), de elég sok dolog megőrizhető.

Ennek a taktikának megvan az a hatása is, hogy könnyű vele elismertséget szerezni. Hiszen mindenki látja, hogy a szorgalmas dolgozó mennyi mindennel kénytelen megbirkózni.

A hatáskörlopást az, aki csinálja, biztosan nem nevezné így. Azok azonban, akik alól szép lassan kiszedik az állást, egészen biztosan egyetértenek ezzel a meghatározással. Az éberebbek védekeznek is ellene. Erre akkor van különösen nagy szükség, ha egy adott pozíciót akar valaki apránként elszipkázni valaki másától. Ez nem különösen etikus vagy gusztusos, s ritkán tolerálják a kollégák, még ha nem is ők a támadás szenvedő alanyai. De, ha sok helyről egy-egy kisebb feladatot sikerül megszerezni, s a sok részletből egy egész státusznak megfelelő hatáskört összegyűjteni, az az állásszerzés, vagy az előbbre jutás egyik legkreatívabb és legtaktikusabb módszere. Vannak, akik úgy gondolják, hogy a hatáskörlopás afféle stratégiai játéknak is megteszi.

hvg.hu Karrier

Tizenkét jel, hogy a baj van a karriereddel

Karrierje során mindenkinél eljön az a pont, amikor úgy érzi, megakadt. Ez a szakmai fejlődés természetes része, amely azonban magában hordozza a fejlődés lehetőségét. Azonban nem árt odafigyelni azokra az apró jelekre, amelyek jelzik, hogy az irányítás kicsúszott a kezünkből, s a világ szépen lassan elhalad mellettünk. Tanácsok.

hvg.hu Vállalkozás

Privát e-mailek kezelése a munkahelyen

Az elektronikus levelezés manapság szinte minden irodában természetes. A magánjellegű levelezések fogadására és küldésére eddig még nincsen általánosan érvényes irányvonal. De sok olyan cég van, mely házon belül érvényes szabályzatot állított fel az elektronikus magánposták kezelésére.

hvg.hu Karrier

Tíz színpadi titok a munkahelyre

Színház az egész világ, nem csoda, hogy a színészi tehetséggel megáldott emberek a világot jelentő deszkákon kívül is jól kamatoztathatják ezen erősségeiket, elég csak a politikusokra, vagy marketingesekre gondolni. Az Egyesült Államokban sok fiatal pályakezdő színészeti órákat vesz, hogy nagyobb önbizalomra tegyen szert, s elsajátítson egy-két trükköt, amelyek segítségével jó benyomást tehet tárgyalópartnereire. Az alábbiakban lerántjuk a leplet ezekről az állásinterjún is jól kamatoztatható fogásokról.

hvg.hu Karrier

Itt az ideje felülvizsgálni a karrieredet

Ha egy ideje már aggódsz az állásod miatt, nem vagy elégedett a pozícióval, amit betöltesz, vagy arra vágysz, hogy új tevékenységi körben mutatkozhass be, akkor ideje, hogy felülvizsgáld a karriercéljaidat, s a stratégiát, amit ezek beteljesítése érdekében alkalmazol.

hvg.hu Karrier

A munkahelyen lustálkodni is lehet

Ehhez kínál útmutatót Corinne Maier Jó reggelt, lustaság! című könyve, amelynek segítségével elsajátítható a cégnél végzett munka minimalizálásának művészete. Az alábbiakban megosztunk néhány hasznos tippet olvasóinkkal. Olvasson bele!

Szijjártó Péter a sajtóból értesült Szájer József brüsszeli partijáról

Szijjártó Péter a sajtóból értesült Szájer József brüsszeli partijáról

Szájer lebukása felgyorsíthatja a Fidesz kilépését a Néppártból

Szájer lebukása felgyorsíthatja a Fidesz kilépését a Néppártból

Boldogságatlasz 7. rész: Mit tanulhatunk az indiaiaktól?

Boldogságatlasz 7. rész: Mit tanulhatunk az indiaiaktól?