szerző:
hvg.hu

Az e-mailnek és az intranetnek köszönhetően a munkavégzés jelentősen felgyorsult a munkahelyeken. A munkaadók azonban még mindig jobban szeretik szemtől-szembe tájékoztatni az alkalmazottakat.

A management-issues.com weboldal értesülései szerint egy brit felmérés alapján elmondható, hogy a cégvezetők többsége a mai napig a hagyományos párbeszédet részesíti előnyben. Az IRS Employment Review által készített tanulmány szerint, bár a cégek számos kommunikációs módszert – online rendszerek, kézikönyvek, hírlevelek, memók – használnak, a leghatékonyabbak a közös eligazítások, a személyes terepszemlék, illetve a cégvezetők számára szervezett beszámolók.

A felmérésben részt vevő munkaadóknak csupán egyharmada ragaszkodott az írásos kommunikációhoz. Amikor a megkérdezettek fennmaradó kétharmada értékelte saját cége belső kommunikációját, csupán egynegyedük alkalmazott formális módszereket. Ennek ellenére a megkérdezett vállalatok több mint felénél gondolták úgy, hogy működőképes a kommunikációs stratégiájuk.

A tanulmányból kiderült továbbá, hogy a belső információáramlásnak számtalan fontos szerepe van, a legfontosabb, hogy az alkalmazottak kellően informálva legyenek a céget érintő változásokról. A felmérés kitért ezen kívül arra, hogy mennyire hatékonyan éri el az adott cég a dolgozókat, illetve, hogy mennyivel jobban, hatékonyabban végezhetik munkájukat a megfelelő kommunikációnak köszönhetően.

A felmérés konklúziója szerint a megfelelő információs szint biztosítása egyszerűbben elérhető a hatékony kommunikációval, mint a teljesítmény fokozása. A dolgozók a cég életébe történő bevonására a legjobb módszereknek a csapateligazítások, a hangulati felmérések és a fókuszcsoportok bizonyultak. A megkérdezett 74 vállalat közül 43-nak volt üzemi tanácsa, s 42 helyen működött szakszervezet.

A tanulmányban résztvevő cégek háromnegyede működtetett a dolgozók számára elérhető visszajelző csatornát, amelyek között egyaránt szerepeltek intranetes fórumok, igazgatói fogadóórák, bizalmas e-mailcímek és hasonlók. A vállalatok csaknem egyharmada alkalmazott kommunikációs csapatot a stratégia megtervezésekor, közel 38 százalék pedig tapasztalt vezetők tanácsára támaszkodott.

„Ha egy vállalat sikeres akar lenni, hatékonyan kell kommunikálnia a dolgozóival” – nyilatkozta Mark Crail, az IRS Employment Review vezető szerkesztője. „A legtöbb munkaadó úgy gondolja, hogy az ő cégénél rendben mennek a dolgok, de a tanulmányunk szerint csupán kevesen értenek szót megfelelően az alkalmazottakkal. A belső kommunikáció fontosságát szem előtt tartva pedig azt hiszem sokan át fogják gondolni eddig működőképesnek hitt stratégiájukat.”
hvg.hu Karrier

A munkahelyen lustálkodni is lehet

Ehhez kínál útmutatót Corinne Maier Jó reggelt, lustaság! című könyve, amelynek segítségével elsajátítható a cégnél végzett munka minimalizálásának művészete. Az alábbiakban megosztunk néhány hasznos tippet olvasóinkkal. Olvasson bele!

MTI Karrier

Egyre fantáziadúsabban indokolják a munkahelyi lógást

Egyre gazdagabb az amerikaiak fantáziája, ahogy egyre több a "hirtelen" munkahelyi hiányzás. Egy év alatt 35-ről 43 százalékra emelkedett a valójában nem beteg, ám beteget, vagy mást kifogást jelentő alkalmazottak száma. Az állítólagos problémák sokszor már-már a szürrealitás határait súrolják

hvg.hu Gazdaság

Munkahelyi fejtörők

Túlbuzgóság-e kreatív ötletekkel előállni a munkahelyünkön? A főnök szerint általában nem, sőt, akadnak olyan hazai cégek, amelyek a dolgozói ötletek felkarolása mellett utazással, vagy pénzjutalommal díjazzák a találékony munkatársakat.

hvg.hu Karrier

Tíz színpadi titok a munkahelyre

Színház az egész világ, nem csoda, hogy a színészi tehetséggel megáldott emberek a világot jelentő deszkákon kívül is jól kamatoztathatják ezen erősségeiket, elég csak a politikusokra, vagy marketingesekre gondolni. Az Egyesült Államokban sok fiatal pályakezdő színészeti órákat vesz, hogy nagyobb önbizalomra tegyen szert, s elsajátítson egy-két trükköt, amelyek segítségével jó benyomást tehet tárgyalópartnereire. Az alábbiakban lerántjuk a leplet ezekről az állásinterjún is jól kamatoztatható fogásokról.

MTI/hvg.hu Hírkereső

A jobb munkahelyen jobban dolgoznak az emberek

A családbarát munkahely pályázat magyarországi gyakorlatát is bemutatta Simonyi Ágnes a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium helyettes államtitkára a brit EU elnökség közelmúltban megtartott londoni szakmai konferenciáján.

Győr, a győztesek nélküli város

Győr, a győztesek nélküli város

Takáts Tamás kórházban fekszik, és még mozgó urnát sem tudott igényelni

Takáts Tamás kórházban fekszik, és még mozgó urnát sem tudott igényelni

Brutális motorosbalesetről osztott meg egy felvételt a rendőrség - videó

Brutális motorosbalesetről osztott meg egy felvételt a rendőrség - videó

A volt ukrán főügyész tagadja, hogy köze volt az amerikai nagykövet leváltásához

A volt ukrán főügyész tagadja, hogy köze volt az amerikai nagykövet leváltásához

A "halálból" visszatért korallokat fedeztek fel, a kis polipok kifejlesztettek egy túlélési stratégiát

A "halálból" visszatért korallokat fedeztek fel, a kis polipok kifejlesztettek egy túlélési stratégiát

Bocsánatot kért a magyar–azeri meccs bírója az elvett gólért

Bocsánatot kért a magyar–azeri meccs bírója az elvett gólért