szerző:
MTI

Feleségnapot szeretne tartani lelkiismeret-furdalásban szenvedő japán férjek egy csoportja.

A szerelmes férjek szövetségének nevezett nonprofit szervezet heti egy alkalommal, keddenként szeretné megünnepelni az „Imádott Feleségek Napját”. A férfiak azt remélik, hogy kezdeményezésük révén a férjek végre megbecsülik majd asszonyaikat, akik amúgy mindennap csak késő este látják munkamániás férjeiket.

A csoport azt szeretné elérni, hogy a férjek próbáljanak meg este nyolcra hazaérni, és mondjanak köszönetet feleségüknek mindenért, amit értük tett. A társaság küldetéséről szóló weboldalon ez olvasható: „Néhányunk nem képes szavakba önteni háláját és érzéseit. Ezeknek a férjeknek csak a munka létezik mindenekfelett." Az oldalra azok is írhatnak, akik nem merik szavakba önteni érzéseiket. Egy Tokió mellett lakó férfi például ezeket írta a honlapra: "Ne haragudj, drágám, karamboloztam. Bocsáss meg, hogy olyan sokat vagyok üzleti úton."

A társaság öt pontban fogalmazta meg a jó házastársi viselkedés aranyszabályát. Ezek szerint az urak érkezzenek haza korán, szólítsák keresztnevükön feleségüket, és nézzenek az asszony szemébe beszélgetés közben. A férjek hajlamosak a „te” megszólítást használni a keresztnév helyett, de van, aki csak egy odavetett morgással jelzi, hogy szeretne valamit.

A nemtörődöm viselkedés a házasságokat is veszélyezteti a felkelő nap országában. Statisztikák szerint a válások száma folyamatosan nő. Ebben része lehet, hogy az olyan szavakat mint a köszönöm vagy szeretlek, sokan félnek kimondani.

hvg.hu Autó

Japán álom: üvegtetős sportkupé

A detroiti autókiállításon a Nissan amerikai prémiummárkája, az Infiniti bemutatta új arcát. A márka vonalait előrevetítő Infiniti Coupé tanulmányautó egyszerre kecses és erőteljes, agresszív és megnyerő.

hvg.hu Autó

2005 a japán autók éve volt

A japánok tavaly 2,7 százalékkal több autót gyártottak, mint egy évvel korábban. 2005-ben 10,8 millió autó gördült le a japán gyártosorokról.

MTI Világ

Japánban is ujjlenyomatot vennének a beutazóktól

Minden beutazó külfölditől ujjlenyomatot vennének és mindegyikről fénykép is készülne a hatóságok számára egy japán terrorellenes törvénytervezet szerint - közölte szerdán Tokióban a bevándorlási hivatal egy névtelenül nyilatkozó illetékese.

MTI Világ

Japánban száznál jár a tél áldozatainak száma

Elérte a százat a rendkívüli havazás halálos áldozatainak száma Japánban - számolt be a japán média. A december eleje óta tartó erős havazás leginkább a nyugati, a keleti és az északkeleti országrészeket érinti.

Világ

Japán üzletembert ölt meg egy kóbor kutya

Tegnap délután Bukarest központjában, a kormánypalota tőszomszédságában ölte meg egy kóbor kutya Hadzsime Hori 68 éves japán üzletembert, a Koyo Románia cég – a Koyo Seiko cégcsoport része – vezérigazgatóját.

Nemzetközi gazdaság

A japán Nikon

A japán Nikon felhagy a hagyományos negatívot használó tükörreflexes fényképezőgépek gyártásával - egyedül az F6 és...

MTI Tech

Kutatás-fejlesztésben az USA és Japán lekörözi Európát

Az Európai Unió nem közeledik az Egyesült Államokhoz a kutatás-fejlesztés terén, miközben Japán helyzete tovább erősödött - olvasható az Európai Bizottság csütörtökön közzétett jelentésében. A 25 EU-tagország rangsorában Magyarország a 15. helyen áll.

Dühös? Csapjon oda!

Dühös? Csapjon oda!

Viharos szél miatt adtak ki riasztást keddre

Viharos szél miatt adtak ki riasztást keddre

Négy magánszemély több mint 500 millió forinttal tartozik a NAV-nak

Négy magánszemély több mint 500 millió forinttal tartozik a NAV-nak

A BKV-nak innentől kezdve saját zsebből kell költenie a hároméves villamosokra

A BKV-nak innentől kezdve saját zsebből kell költenie a hároméves villamosokra

Új dallal rukkolt elő a The Cranberries Dolores O'Riordan halálának évfordulóján

Új dallal rukkolt elő a The Cranberries Dolores O'Riordan halálának évfordulóján

Rákötötték a diákokat a virtuális valóságra, és olyan dolog történt, amire nem számítottak

Rákötötték a diákokat a virtuális valóságra, és olyan dolog történt, amire nem számítottak