szerző:
MTI

Ősztől folytatódik a Lépj egyet előre program, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján olvasható adatok szerint 10,665 milliárd forint ráfordítással két év alatt 21 ezer személy vonható be a szakképzésbe.

URLguru

További hasznos weblapokat szeretne a témában? Esetleg Ön osztana meg másokkal érdekes linkeket? Kattintson az URLguru.hu oldalra!

Ismét lehetőséget kapnak azok, akiknek nincs szakképesítésük arra, hogy a munkaerőpiacon keresett szakmát sajátítsanak el ingyenesen. A Lépj egyet előre programba bizonyos arányban bevonhatók azok is, akik már rendelkeznek szakképesítéssel, de az nem piacképes. A program segítséget ad azoknak is, akiknek még a nyolc általánosuk sincs meg, ők először a szakmaszerzéshez szükséges felzárkóztató képzésben vehetnek részt.

A Lépj egyet előre program 2006 februárjában indított és az idén záruló első szakaszában 15 500-an juthatnak szakképesítéshez.  A kezdeti 3,9 milliárd forintos keretösszeget először 4,2 milliárd forintra, majd 4,8 milliárd forintra sikerült kiegészíteni. Az eredetileg tervezett 11 ezer személy helyett így jóval többen kapcsolódhattak be a képzésbe. A programot 75 százalékban az Európai Unió, 25 százalékban a magyar költségvetés finanszírozta.

Az első képzések résztvevőinek véleményét kérdőíves felmérés keretében kérték ki. A válaszolók 45 százaléka ítélte meg munkaerőpiaci pozícióját kedvezőbbnek az adott tanfolyam elvégzését követően, 52 százalék szerint viszont az érdemben nem változott. Arra a kérdésre, hogy a tanfolyamot követően miként változott a munkaerőpiaci helyzete, a tanfolyam idején is állással rendelkező 250 válaszoló közül 110 vélte úgy, hogy ez lényegében nem változott. A regisztrált álláskeresők közül a 150 válaszolóból 90 vélte így.

MTI Karrier

Tizenötezren kapcsolódhatnak be a Lépj egyet előre programba

A Lépj egyet előre program kezdeti 3,9 milliárd forintos forrását korábban 4,2 milliárd forintra, s most legutóbb 4,8 milliárd forintra sikerült kiegészíteni, így az eredetileg tervezett 11 ezer, többségében szakképzetlen személy helyett valószínűleg több mint 15 ezren kapcsolódhatnak be - tájékoztatott a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal.

MTI Karrier

Kedvező munkaerőpiaci pozíciók: Lépj egyet előre!

Felmérés készült a Lépj egyet előre! program 2006-ban indult képzéseinek hatásáról. Ebből kiderül, hogy a válaszolók 45 százaléka ítéli meg munkaerőpiaci pozícióját kedvezőbbnek az adott tanfolyam elvégzését követően, 52 százalék szerint viszont az érdemben nem változott.

hvg.hu Karrier

HVG Állásbörze friss diplomásoknak

Október 30-31-ig rendezik az első HVG Állásbörze, Országos Képzési és Karriernapokat a budapesti Syma csarnokban. A rendezvényre várják a friss diplomásokat és azokat a munkavállalókat, akik felsőfokú végzettségű, néhány éves szakmai tapasztalattal bíró munkaerőre vadásznak.

MTI Karrier

Új rend: meddig kell kiadni a szabadságot?

A munkáltatóknak a versenyszférában és a közszolgáltatásban egyaránt nagy könnyebbséget jelent a nyári szabadságok kiadásakor, hogy a múlt évi ki nem adott szabadságokat nem június (az eredeti törvényjavaslat szerint), hanem szeptember végéig kell kiadni.

MTI Karrier

Összeköltöznének a munkaadói szövetségek

Vélhetően a minisztériumok "összeköltözése" adta az ötletet az Országos Érdekegyeztető Tanácsban ülő munkaadói szövetségeknek ahhoz a tervhez, hogy feladják önálló székházaikat, s közös ingatlanba költözzenek - írta hétfőn a Népszabadság.

Varju László: "Ez koncepciós eljárás"

Varju László: "Ez koncepciós eljárás"

A parkban indult meg a szülés, szerencsére épp arra járt egy mentős

A parkban indult meg a szülés, szerencsére épp arra járt egy mentős

Öntudatlanul fetrengő emberek Miskolcon

Öntudatlanul fetrengő emberek Miskolcon

Oslóban azt kérik a lakosoktól, hogy pisiljenek a zuhanyzóba

Oslóban azt kérik a lakosoktól, hogy pisiljenek a zuhanyzóba

Csütörtökön kihantolják és elszállítják Franco maradványait

Csütörtökön kihantolják és elszállítják Franco maradványait

Levideózták a világ leggyorsabb hangyáját, 85 cm/s sebességgel rohan

Levideózták a világ leggyorsabb hangyáját, 85 cm/s sebességgel rohan