szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Harmadannyi embert bocsát el idén a Magyar Televízió (MTV), mint azt korábban tervezték - erősítette meg az intézmény üzemi tanácsának elnöke.

Kapuvári Gábor közlése szerint - noha a 2008-as üzleti tervben szerepel, hogy 250-nel csökkentik a mintegy 1700-as létszámot - az érdekképviseletekkel folytatott tárgyalások után végül kilencvennél is kevesebb munkatárstól válnak meg; az elbocsátandók négyötöde műsoros területen dolgozik.

Az üzemi tanács elnöke megjegyezte, hogy a jövő héten aláírandó, a leépítés részleteit tartalmazó megállapodáshoz az üzemi tanács záradékot fűz majd, amelyet nyilvánosságra is hoznak; ebben rámutatnak a kialakult helyzet okaira és veszélyeire.

A karcsúsítás évi félmilliárdos megtakarítást jelenthet a cégnek, amely - a jelenlegi értesülések szerint - nem kap pénzügyminisztériumi forrásokat a leépítéshez.

Az MTV korábban nem kívánta nyilvánosságra hozni, mekkora leépítést tervez 2008-ra.

MTI Karrier

A MÁV-vezér szerint megfelelő a vasutasok helyzete

A vasutasok helyzete kielégítő és megfelelő, a vasutasok a közlekedési ágazat átlagánál nagyobb fizetésemelésben részesültek az elmúlt 3 évben - mondta Heinczinger István, a MÁV Zrt. vezérigazgatója csütörtökön.

MTI Itthon

Nincs alku, vasutassztrájk közeledik

Nem született megállapodás a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-társaságok között a sztrájkkövetelésekről, és a még elégséges szolgáltatásról a pénteki tárgyaláson. Az egyeztetést vasárnap folytatják.

Karrier

Tippek, hogy a nyaralás felhőtlen legyen

Szabadság előtt általában mindenki serényebben dolgozik, hogy megkönnyítse a többiek munkáját a távollét idejére. Ez azonban könnyen visszaüthet, hiszen a vezető a szorgalmat látva még a szabadságunk alatt is igényt tart szolgálatainkra. Egy-két praktikával azonban elérhetjük, hogy se a kollégák, se a főnök ne zavarja meg nyaralásunkat.

Alig van már pénzük a cirkuszoknak, még egy évet nem élnek túl

Alig van már pénzük a cirkuszoknak, még egy évet nem élnek túl

A kínai trollhadsereg elkezdte befeketíteni a Pfizer vakcináját

A kínai trollhadsereg elkezdte befeketíteni a Pfizer vakcináját

Csütörtökön kezdődik a Sundance Filmfesztivál

Csütörtökön kezdődik a Sundance Filmfesztivál