szerző:
hvg.hu

Össze vagy zárva egy harcos, egy irigy, egy önfejű, egy kapzsi és egy hanyag kollégával? Úgy érzed, néha a falra mászol tőlük? Vajon ők milyennek látnak téged? Tanácsok problémás mindennapokra.

A dolgozók elégedettségét – sok más tényező mellett – a munkahelyi kollektíva összetétele is befolyásolja. Ha sok ember kényszeresen össze van zárva nap mint nap, ki kell tapasztalni, hogyan lehet zökkenőmentesen, nyugodt, kellemes légkörben együtt dolgozni. Ha elszabadul a pokol, a munka minősége is romlik. Melyek az elviselhetetlen tulajdonságok, amelyek akadályozhatják a közös munkát?

Irigység

Nincs annál rosszabb, mint amikor az ember szembesül azzal, hogy a kollégák irigyek elért sikereire, eredményeire. Az irigységnek addig nincs kellemetlen hozadéka, amíg jószándékkal párosul. Ha arra ösztönzi kollégádat, hogy jobban hajtson, vagy megpróbálja felvenni veled a versenyt, és ez a cég hasznára válik, nem kell tartanod tőle. Ám amikor az irigység rosszindulattal párosul, és a sárguló kolléga keresztbe tesz a másiknak, mindent elkövet, hogy a sikeres munkatársat bosszantsa, akadályozza, lépni kell. A legegyszerűbb, ha ilyenkor négyszemközt elbeszélgetsz a rosszindulatú munkatárssal, hátha kiderül, hogy tévesen ítélt meg, és rájön, hogy nincs miért irigykednie. Ha a beszélgetés nem vezet eredményre, kikérheted a többi kolléga véleményét, végső esetben pedig fordulj a főnökhöz. Ám arra ügyelj, hogy tárgyilagosan, és ne indulatosan tálald mondandódat.

Önfejűség

© HVG
Nem hallgatsz másra, úgy gondolod, mindig neked van igazad, és ha nem, legfeljebb betörik a fejed? Ne csodálkozz, ha kollégáid nem keresik a társaságodat, és kihagynak a közös programokból. A túlzott önfejűség, ha mindig mész a saját fejed után, és nem hallgatod meg a többiek tanácsát, előbb-utóbb ellened fordítja még azokat is, akikkel különben jól kijössz. Nem árt, ha véleményedhez tűzön-vízen át ragaszkodsz, ám eljön a pillanat, amikor érdemes háttérbe szorítanod saját véleményedet. Ha kollégáiddal közösen dolgoztok egy projekten, a csapatmunkát helyezd előtérbe, és légy kompromisszumkész. A túlzott önfejűség a közös munka kárára válhat.

Harapós kedv, agresszió

„Ne szólj hozzá, ma megint nem lehet beszélni vele” – a kolléga, aki állandó rosszkedvéről híres, mindenkit elriaszt maga mellől. Különösen, ha rosszkedve agresszióval párosul, és ilyenkor néhány keresetlen szóval mindenkit elzavar maga mellől. Ilyenkor az ember egy darabig tűr, aztán hasonló hangnemben válaszol. Ahhoz, hogy a munkahelyi hangulat ne zuhanjon fagypont alá, érdemes felvilágosítani a harapós kollégát arról, hogy viselkedése bántó, és rossz hatással van a többiekre. Ha nem tudtok a lelkére beszélni, sőt, a főnökre sem hallgat – elküldeni pedig nem lehet, mert munkája a cég hasznára van –, próbáljátok meg rábeszélni, hogy az iroda egyik félreeső zugába helyezze át székhelyét, minél távolabb a kollektívától. Ekkor talán átértékeli a helyzetet, és a közeljövőben visszafogja magát.

Kapzsiság

A kolléga, aki mindent magának akar – a legjobb helyet az irodában, a céges ajándékokat és a legizgalmasabb munkákat –, általában nem szerez magának sok barátot. Ahhoz, hogy egy kapzsi munkatárssal ki tudj jönni, önfegyelemre és türelemre van szükség. A siker utáni hajsza megszállottá tehet bárkit. Ha ilyenkor különösen nehéz feladattal szembesül a „mohó” kolléga, aminek során számtalan akadályt kell leküzdenie, és közben néhányszor elbotlik – szembesül saját korlátaival –, van esély rá, hogy visszavesz az arcából. Ha a nehézségek sem rettentik vissza attól, hogy elérjen valamit, érdemes elbeszélgetni vele, megkérdezni tőle, hogyan látja saját magát, és mit gondol, hogyan vélekednek róla a többiek.

Nemtörődömség

„A munka megvár, nem szalad el. Ha annyira fontos, majd megcsinálja más” – a hanyag nemtörődömség láttán a legtöbb kollégának – különösen, akik megfeszített tempóban dolgoznak – kinyílik a bicska a zsebében. Nem baj, ha valaki laza, de ha a munkát háttérbe szorítja, csak hogy jobban érezze magát, és arra vár, hogy majd más dolgozik helyette, nem árt felvilágosítani a helyzetéről. Jó ha tudja, hogy senki sem fog túlórázni a kedvéért, és ha határidős munkával csúszik, neki kell tartania a hátát. Előfordulhat, hogy a szép szó nem használ, ilyenkor a főnökön a sor: a munkaadó szava szent, és ha elégedetlensége a (csökkenő) fizetésén is meglátszik, a lusta kolléga minden bizonnyal összekapja magát.

hvg.hu Karrier

Hízelgés a főnöknek: amire ráfaraghatsz

Felejtsd el a megjegyzést, amely a főnök nyakkendőválasztása láttán kis híján kicsúszik a szádon, és a dicsérő szavakat is, amelyek új cipőjére – és kifinomult ízlésére – vonatkoznak! A hízelgés kétségkívül hatásos módja annak, hogy megkedveltesd magad feletteseddel, ám ha túllősz a célon, igyekezeteddel épp az ellenkezőjét éred el: kis teperőnek könyvelnek el. Hogyan ne viselkedj?

hvg.hu Karrier

Hogyan találj fogást az interjúztatón?

A „döglött hal”- fogás, vagyis az erőtlen, határozatlan kézfogás sokat elárul az állásinterjún a jelölt jelleméről. Milyen a tökéletes bemutatkozás? A határozott, ám nem túl erős szorítás és a folyamatos szemkontaktus pozitív benyomást kelt az interjúztatóban. Tippek.

hvg.hu Karrier

Mi tántoríthat el az álomállástól?

Mielőtt elfogadod a felkínált állást, mérlegeld, biztosan azt kapod-e, amire vágysz. Alacsony a fizetés? Utálatosak a kollégák? Kizsigerelnek? A legfontosabb szempontok.

hvg.hu Karrier

Tabuk: mit ne ejts ki a szádon az állásinterjún?

Hiába a tökéletes önéletrajz, a referenciák, ha az interjúztatóra nem teszel jó benyomást. A túl közvetlen jelölt riasztóan hat, ahogy az indiszkrét jelentkező is, aki azonnal tudni akarja, a felvételi beszélgetésen nyújtott teljesítményével lekörözte-e versenytársait. Tanácsok.

hvg.hu Karrier

A négy leggyakoribb ok a lógásra

Kellemes munka, túlóra és idegeskedés nélkül, segítőkész kollégákkal? Keveseknek adatik meg, hogy maradéktalanul elégedettek legyenek állásukkal. Akad, aki kompromisszumot köt, mások minden alkalmat megragadnak a lógásra. Melyek a kedvetlenség, elégedetlenség leggyakoribb okai?

hvg.hu Karrier

Pikáns kalandok: hogyan ereszd ki a fáradt gőzt munka után?

A munka utáni társas összejövetel amellett, hogy csapatépítő, élvezetes is lehet: a kollégák kibeszélhetik az aznap történteket, sérelmeket, élményeket. Iszogatás egy közeli kiskocsmában? Bowling-csata, esetleg egy társasjáték a céges tárgyalóban? Ötletek a nap végére.

A Halászbástya elveszett szobrai kerültek elő egy pincéből

A Halászbástya elveszett szobrai kerültek elő egy pincéből

Trükkös puskázási módszer indult el az amerikai iskolákból, villámgyorsan terjed

Trükkös puskázási módszer indult el az amerikai iskolákból, villámgyorsan terjed

Lakhatás: a kormány rásózta a problémát az önkormányzatokra, majd beszólt

Lakhatás: a kormány rásózta a problémát az önkormányzatokra, majd beszólt

Döntőbe jutottak Babosék az Australian Openen

Döntőbe jutottak Babosék az Australian Openen

Máris elkezdett terjedni a hazugság a koronavírusról – figyeljen oda, át akarják verni

Máris elkezdett terjedni a hazugság a koronavírusról – figyeljen oda, át akarják verni

Timothée Chalamet, Will Ferrell és Gal Gadot is díjat ad majd át az Oscaron

Timothée Chalamet, Will Ferrell és Gal Gadot is díjat ad majd át az Oscaron