szerző:
hvg.hu

Még az összeszokott kollégák között is kialakulhatnak konfliktusok, amelyek megoldása hatékony közbeavatkozást igényel. Csapatépítő tréning? Lelkizés a főnökkel négyszemközt vagy egy kívülálló segítsége? Tanácsok.

Még a konfliktuskerülő, toleráns, mások bajaira és hangulatváltozásaira fogékony emberrel is előfordulhat, hogy valami kihozza sodrából, ilyenkor pedig kirobban belőle minden addig elfojtott feszültség, indulat. Hogyan kezelhetők a „válságos helyzetek”? Kinek a feladata, hogy közvetítsen a felek között, és mivel érheti el, hogy helyreálljon a béke?

Ahhoz, hogy a kollégák közötti konfliktus megoldását elősegíthesse valaki, meg kell találni a probléma forrását. Egy konkrét kérdésben nem értenek egyet, vagy ellenérzéssel viseltetnek egymás iránt és a nézeteltérés oka mélyebben gyökerezik? Utóbbi problémásabb, ha ugyanis a munkatársak nem kedvelik egymást, úgysem hallgatnak a jó szóra, és ellenszenvük időről időre olyan helyzeteket idézhet elő, ami a kollégák számára kínos, megkeserítheti az életüket, valamint a résztvevők hatékonyságára, munkakedvére is rányomja bélyegét. Ilyenkor csak az segíthet, ha a felek tisztázzák a félreértéseket, négyszemközt megbeszélik a problémáikat, és ha nem is kedvelik meg egymást, arra ügyelnek, hogy mindez a munka rovására ne menjen. Ha nem tudják kezelni a helyzetet, érdemes közbelépni.

A főnök mindent megold?

A főnök utasíthatja ugyan a feleket, hogy viselkedjenek visszafogottan és beszéljenek egymással, próbáljanak meg megoldást találni a konfliktusok kezelésére, ám ez csak tüneti kezelés. Ha a rivalizáló felek nem látják be, hogy az iroda nem vitatér, csak a drasztikus beavatkozás segíthet. Előfordul, hogy a főnök ilyenkor felhasználja hatalmi pozícióját és szankciókat helyez kilátásba: fizetéscsökkentéssel, esetleg kirúgással fenyegeti meg a vitatkozókat, ám ez általában csak a végső megoldás. Sokat segíthet, ha hármasban leülnek, akár az irodán kívül - hogy a hivatali hangulat ne feszélyezze a feleket -, és a főnök jelenlétében kibeszélik sérelmeiket. Az ilyesfajta problémamegoldást nem mindenki kedveli, a vezetőn múlik, hogy felmérje a helyzetet és megoldást találjon.

A vállalati pszichológus segíthet?

A nagyvállalatoknál az új munkatársak kiválasztását, illetve a munkavállalókat testi-lelki problémáik megoldásában pszichológus segíti. Ha két kolléga között kibékíthetetlen ellentétek feszülnek, és ez már munkájuk rovására megy, vagy rontja a benti légkört, a vezető elküldheti őket a vállalati pszichológushoz. A szakszerű segítség azonban nem mindenkinek adatik meg, néhány vállalatnál önkéntes problémamegoldó segíti a jó hangulat fenntartását, míg máshol mindenki teszi a dolgát, a konfliktusok pedig előbb-utóbb megoldódnak.

Csapatépítő tréning

Összetartás, együttműködés, békülés: jelszó a tréning. A pár napos kiruccanás, melynek során a kollektívának különböző feladatokat kell megoldania közösen, illetve szakmai továbbképzésen vesznek részt, feloldhatja az ellentéteket – ám ki is újíthatja azokat. A versengés, a közösség megbecsüléséért való küzdelem még az egymással addig jól kijövő munkatársakat is egymás ellen hangolhatja. A tapasztalat azt mutatja, hogy a csapatépítő tréningek hatásosak, ám a zavartalan munka és kikapcsolódás érdekében jó, ha a főnök tisztában van a felszín alatt rejlő problémákkal, hogyha kiütköznek, orvosolni is tudja azokat. Az irodától távol, kellemes környezetben erre jó esély van.

Az idő majd elrendezi?

Nem vall felelős magatartásra, mégis előfordul, hogy a vezető megvonja a vállát, és nem vesz tudomást az alkalmazottak közötti konfliktusokról, mondván, amíg a dolgozók termelékenysége nem csökken, mindegy, milyen hangulatban, de hadd ténykedjenek. Ilyenkor két lehetőség van: a felek észbe kapnak, és tisztázzák a konfliktushelyzetet kiváltó félreértést, vagy a többieket figyelmen kívül hagyva folytatják küzdelmüket, tudomást sem véve róla, hogy a kollektívára hogyan hat mindez. Ilyenkor a legdiplomatikusabb munkatársara vár a hálátlan feladat, hogy pártatlanul igyekezzen elsimítani a konfliktust, miközben benne van a pakliban, hogy a felek dühe rajta csapódik le.
hvg.hu Karrier

Nyolc kérdés, hogy az állásinterjún ne szégyenülj meg

„Jó lenne, ha sokat keresnék, lenne céges autóm, és napi nyolc óra munka után elfelejthetném az irodai gondokat” - az eszményi álláshoz az általános óhajok nem elegendőek. Többre kell vágyni, többet kell tenni: az állásinterjún reális és csábító jövőképet festeni. Tippek.

hvg.hu Karrier

Hét jel, ami elindítja a pletykát: valami van a kollégák között

„Olyanok, mint a házasok” – a megállapítás az irodában is elhangzik, ha két egymással tökéletes összhangban lévő kolléga dolgozik együtt. Ilyenkor persze vége-hossza nincs az ugratásnak, a célozgatásnak, az összekacsintásoknak, ám az érintettek ügyesen meglovagolhatják a helyzetet. Miben nyilvánul meg a kollegiális összetartozás, és hogyan profitálhatsz belőle? Tippek.

hvg.hu Karrier

Munkahelyi szerelem: az áruló jelek

Lelkiismeretfurdalásod van, amikor elmész nyaralni, mert fölhalmozódott munkádat senki sem végzi el helyetted? Délutánonként elnehezülsz, és nem tudsz az előtted álló feladatokra koncentrálni, vagy amivel nem végzel, hazaviszed? Munkahelyi „betegségek” és a tünetek.

hvg.hu Karrier

Megszégyenítő hazugságok az önéletrajzban

Nem bízol magadban? Úgy érzed, nem kapod meg az állást, mert önéletrajzod – karrierutadhoz hasonlóan – egyszerű, ezért inkább felturbóznád? A lebukásveszély sokakat visszatart. Néhány extrém „nagyotmondásból” szemezgettünk.

Nyolc robbantás az összehangolt húsvéti merényletsorozatban

Nyolc robbantás az összehangolt húsvéti merényletsorozatban

Kellemetlen ember, mégis megkapta a legmagasabb francia kitüntetést

Kellemetlen ember, mégis megkapta a legmagasabb francia kitüntetést

Megtámadták az Erdogan pártját több településen legyőző párt vezetőjét egy temetésen

Megtámadták az Erdogan pártját több településen legyőző párt vezetőjét egy temetésen

Újabb véres összecsapás Kabulban

Újabb véres összecsapás Kabulban

Inkább egy komikus: megalázó vereséggel csaphatják el elnöküket az ukránok

Inkább egy komikus: megalázó vereséggel csaphatják el elnöküket az ukránok

Sri Lanka – két nap kényszerszünet

Sri Lanka – két nap kényszerszünet