Harmincöt év után, munka közben találtak egymásra a testvérek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Még csecsemőkorukban választották el egymástól és adták örökbe azt a két amerikai testvért, akik egy bútorszállító cég egymás mellé beosztott munkatársaiként találtak ismét egymásra.

A már hét éve bútorszállítóként dolgozó 35 éves Gary Nisbetet és újonnan mellé szegődött munkatársát, a 36 éves Randy Joubertet kezdetben csak kollégáik nyaggatták azzal, hogy mennyire hasonlítanak egymásra. Később kiderült, hogy még csecsemőkorukban vették el őket az igazi szüleiktől, ugyanis azok nem tudtak megfelelően gondoskodni gyermekeikről. 
  
A két fiú örökbefogadó szülőkhöz került, és bár egyikük sem tudott róla, de mindig is közel voltak egymáshoz, hiszen nem csak rivális középiskolákba jártak, de Maine állam két egymással szomszédos városában éltek mielőtt a waldoborói bútorszállító cég munkatársaiként újra egymásra találtak volna.

Joubert nevelőszülei négy lánygyermekükkel együtt nevelték fel a fiút, aki már fiatalon tudta, hogy adoptálták, így nevelőszüleit csöppet sem lepte meg a tény, hogy felnőttként meg akarta találni a vér szerinti testvérét. A férfi idén júliusban került a fuvarozó céghez, ahol munkatársai hamar felfigyeltek a Gary Nisbettel közös külső vonásaira: világos hajára, szemüvegére és zömök testfelépítésére. Egyformára nyírt kecskeszakálluk és gyűrött ellenzőjű baseball sapkájuk pedig csak "olaj volt a tűzre". 
 
Joubert kezdetben csak nevetett kollégái megjegyzésein, ám mikor már a megrendelők is a Nisbettel való kapcsolatán csámcsogtak, elkezdte komolyan venni a találgatásokat. "A vásárlók állandóan azt kérdezgették, hogy testvérek vagyunk-e. Így aztán szép lassan az én agyam is e körül kezdett forogni" - mondta. Kihasználva egy új állami törvény nyújtotta lehetőséget, mely szerint az örökbe fogadottak hozzájuthatnak az eredeti anyakönyvi kivonataikhoz, a férfi kiderítette igazi szüleinek a nevét.  
  
A statisztikai hivatalok megerősítették, hogy valóban van egy testvére és annak születési nevét is megadták.
A friss információkkal felszerelkezett Joubert meglepő kérdésekkel fordult Nisbethez. Utóbbi nem győzött csodálkozni, amikor az egyik fuvar során Joubert nem csak arra kérdezett rá, hogy örökbe fogadták-e, de még a férfi igazi szüleinek a nevét is megmondta. Újonnan megtalált bátyjával ellentétben ugyanis, a három fiú és egy lánytestvér mellett nevelkedett Nisbet nem tudott arról, hogy van egy vér szerinti testvére is. 
 
A kollégák, barátok, családtagok, a helyi média és nem utolsó sorban a testvérek legnagyobb megdöbbenésére azonban itt még nem ért véget a történet, ugyanis előkerült még egy féltestvér is, aki születési bizonyítványának és a rokoni kapcsolatokat bizonyító dokumentumok fénymásolataival sétált be a bútorszállító céghez. A 41 éves Joanne Campbell-nek ugyanaz volt az édesanyja, mint Nisbetnek és Joubertnek. Utóbbi állítása szerint, őt is régóta kereste és már nagyon közel volt ahhoz, hogy megtalálja.