szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Három éve tartó tárgyalások eredményeként megkötötte a tokiói Gerbeaud-cukrászda megnyitásáról és működéséről szóló szerződést Pintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. ügyvezető igazgatója és a japán ICube cég ügyvezetője, Inoh Takao.

A patinás budapesti cukrászda Arany Szalonjában rendezett aláírási ceremónián részt vett Nabekura Sinicsi japán nagykövet, valamint Christian Mühlethaler Magyarországon akkreditált svájci nagykövet is, aki nagyon büszke arra, hogy Gerbeaud Emil svájci születésű volt.

A tokiói cukrászda június 17-re tervezett megnyitásának rangját emeli, hogy 2009 jubileumi év a magyar-japán kapcsolatokban: a diplomáciai kapcsolatokat 140 évvel ezelőtt vette fel a két ország.

A tokiói üzlet belseje teljes mértékben a budapesti cukrászda hangulatát idézi. Ugyanolyanok lesznek az asztalok, a székek és más berendezési tárgyak, mint a Vörösmarty téren. A kínálat a tradicionális magyar süteményektől a kandírozott gyümölcsökig és a teasüteményekig, valamint más Gerbeaud-termékekig terjed.

Több mint egy évet tanult Magyarországon a cukrászda termelőüzemében az a japán cukrászmester, aki majd betanítja többi japán kollégáját. Tokióban Böléné Vlasits Gyöngyi, a budapesti Gerbeaud Kávéház igazgatója lesz a cukrászda vezetője, a japánok munkáját pedig László Péter mesterszakács segíti. 

Év végén egy édességbolt nyitását is tervezik Tokióban, ahol csokoládékat és bonbonokat lehet majd kapni.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

MTI Itthon

Két cukrász hordozta a szalmonella baktériumát

A diós süteményeket készítő és szállító Szombathely környéki cukrászda két dolgozója tudtán kívül hordozta a szalmonella baktériumát, de az még nincs bizonyítva, hogy ez ok-okozati összefüggésben áll-e a tömeges fertőzéssel - tájékoztatta szerdán Stánitz Éva szombathelyi tisztifőorvos.

Gasztro

A mestercukrász karácsonyi bejglitippje

Ha karácsony, akkor kétségtelenül eljő a bejgli szezon, ami képes akár húsvétig tartani. Évről évre megmérkőznek a családok, diósból vagy mákosból legyen több, újítsunk, ne újítsunk, a mienk jobb-e vagy a szomszédé? Netán a sarki cukrászé?