Szárnyal a gyorsjelentés után a Liverpool-főszponzor

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ecoline.hu

Szárnyalással kezdtek a koppenhágai tőzsdén a Carlsberg papírok, miután a dán sörgyártó közzétette 2009-es...

Szárnyalással kezdtek a koppenhágai tőzsdén a Carlsberg papírok, miután a dán sörgyártó közzétette 2009-es gyorsjelentését, s javított az üzemi-eredményhányadra vonatkozó középtávú célkitűzésén is.

Megugró nyereség, stagnáló árbevétel

A többek közt a Tuborg márkát is jegyző sörgyártó egyszeri tételektől megtisztított üzemi eredmény 9,4 milliárd dán korona (azaz bő 340 milliárd forint) volt, ami 18 százalékkal magasabb az egy esztendővel korábbinál. Az árbevétel mindeközben szűk 1 százalékkal 59,4 milliárd koronára emelkedett – a Heinekenhez hasonlóan elsősorban az áremeléseknek köszönhetően, az értékesített volumen ugyanis 4 százalékkal esett.

A nyereség növekedése nagyrészt a sikeres költségcsökkentő programnak köszönhető: a társaság Németországban, Finnországban és Norvégiában is zárt be egységeket.

Tervek, reakciók

A vállalat eredményessége a cégvezetés véleménye szerint középtávon tovább javulhat: most úgy számolnak, hogy az üzemi eredményhányad a következő 3-5 évben 20 százalék körül alakulhat. A Carlsbergnél a 2010-es esztendőre vonatkozóan elmondták. várakozásiak szerint az üzemi profit az idén nem változik, adózott szinten azonban 20 százalékkal nőhet a nyereség.

Ecoline

Hozzászólások