Csúszik a trafik-rendszerváltás: hetekkel később lesz pályázati eredményhirdetés

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/Magyar Nemzet
Tetszett a cikk?

Meghosszabbítják a nemzeti dohányboltok üzemeltetésére jelentkezők pályázatainak elbírálását, de legkésőbb április utolsó hetében megszületik a döntés – tudta meg a Magyar Nemzet az átállást bonyolító állami cég vezetőjétől.

Légrádi Petra, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője azt mondta: csak a teljes feldolgozás után, legkésőbb április 23-án hozzák nyilvánosságra a nemzeti dohányboltokra érkezett pályázatok nyerteseit. Ez azonban nem zárja ki, hogy előbb közzétegyék, kik nyithatnak trafikot, ha minden körzetben megszületett a döntés. Arra nincs lehetőség, hogy közben részleges eredményeket közöljenek - tette hozzá.

Adorjánné Pordán Éva, a Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesületének titkára ugyanakkor a lapnak azt mondta: tisztában vannak azzal, hogy a sok pályázat miatt lesznek városok, ahol szükség van a törvény által biztosított újabb harminc nap igénybevételére a bírálathoz. Miután azonban a törvény nem tiltja a részleges eredményhirdetést, hasznos lenne, ha a már elbírált körzetekben a nyertes pályázók nevét közzétennék. Annál is inkább szükség volna erre, mert a dohánybolt elindításig nagyon sok dolga van még a nyertes pályázónak, a rendelkezésre álló idő viszont nagyon rövid.