Kisvállalkozások millióit szívatja meg a Google mától életbe lépő fejlesztése

Kisvállalkozások millióit szívatja meg a Google mától életbe lépő fejlesztése

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A mai naptól lép életbe a Google új frissítése a mobilos keresőalgoritmusban, amely lerontja a nem mobilbarát oldalak helyezését a találati listákon. Ez egyszerűen annyit jelent, hogy akik nincsenek képben, és nem reszponzív weboldalt használnak, azokra a kutya sem fog rátalálni.

A vállalat még februárban bejelentette, hogy változtat politikáján és a mobilos keresési találatok rangsorolásánál már nem csak a relevanciát és a tartalmat tartja elsődlegesnek, de a felhasználói élményt is. Azok az oldalak, amelyek nem reszponzívak, vagyis nem kompatibilisek a különböző méretű képernyővel rendelkező telefonokkal, tabletekkel, azokat egyszerűen hátrébb sorolja a találati listán, így akik máig nem léptek, és nem rukkoltak elő egy mobilbarát weboldallal, azok hatalmas zuhanást tapasztalhatnak majd az oldaluk látogatottságában, ami minden valószínűséggel jelentős forgalomzuhanással járhat, főleg azoknál a cégeknél, amelyek forgalmuk nagy részét online generálják.

A Business Insider szerint általánosságban a kattintások 60 százalékát már mobiltelefonról követik el, így érthető a Google álláspontja, miszerint szeretné növelni a felhasználói élményt. Az érintett cégeknek két hónapjuk volt, hogy előálljanak egy mobilbarát verzióval, de Itai Sadan, egy webfejlesztő cég ügyvezetője szerint rengetegen vannak még, akik nincsenek képben a változással és ezek többsége jellemzően kisvállalkozás. „Nagyon sokan fognak meglepődni az oldallátogatottságok zuhanása miatt, rengeteg vállalkozás működését fogja érzékenyen érinteni a fejlesztés” – mondta az ügyvezető. Egy kutatás utánajárt, hogy olyan nagy brandek, mint az American Apparel, a The Daily Mail vagy a Ryanair sem rendelkezik mobilbarát oldallal, el lehet képzelni, mi lehet a helyzet a kisvállalkozásoknál. Korábbi cikkünkben részletezzük, hogy miért fontos a reszponzív weboldal.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!