„Migránssimogatásért" jelentették fel Botkát, a KSH akcióját leplezték le

„Migránssimogatásért" jelentették fel Botkát, a KSH akcióját leplezték le

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

„Feljelentették” Botka Lászlót, hogy már megint migránssimogató akcióba kezdett Szegeden. Botka szerint nem az önkormányzat, hanem a kormány szervezete, a Központi Statisztikai Hivatal programjának része az óvódákban dolgozók érzékenyítő tréningje.

Egy szegedi olvasó írt levelet a Pesti Srácoknak, hogy a szegedi Humán Közszolgáltató Iroda levélben értesítette a helyi óvodákat, hogy kétszer kétnapos érzékenyítő tréninget tartanak számukra, ahogy a portál írja, a Soros-féle Menedék Egyesület közreműködésével – a hírportál cikkét a delmagyar.hu szemlézte. A Migráns gyerekek az óvodában – Interkulturális kompetenciafejlesztés a Pesti Srácok szerint már önmagában arra utal, hogy a szegedi önkormányzat bevándorló gyerekek befogadására készül.

A delmagyar.hu megkereste a polgármestert, aki válaszolt a helyi lap megkeresésére, és közölték is Botka László válaszát. Ebből derült ki az, hogy a Központi Statisztikai Hivatal projektjéhez csatlakozott a város a kormány szervezetének, a Központi Statisztikai Hivatalnak a kérésére. A KSH a Duna-völgyének vándorlásait vizsgáló, a Duna transznacionális Programjában beadott pályázatához kért támogatást a szegedi önkormányzattól. Az Európai Unió által finanszírozott projekthez nyolc Duna-völgyi ország csatlakozott.

A pályázathoz való csatlakozásról a szegedi közgyűlés is szavazott még 2015. november 20-án, ekkor ezt 29 képviselőből 28 támogatta, köztük fideszes képviselők is egyhangúlag támogatták.