Vida József a TV2 megvásárlásáról: "Hazafias ügy"

Vida József a TV2 megvásárlásáról: "Hazafias ügy"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Pénzügyi befektetőként szállt be a tévécsatornába a Takarék-vezér, aki nem foglalkozik azzal, milyen kép alakult ki a csatornáról – mondta el az Indexnek az üzletember.

Azért vette meg a TV2-t, mert lát benne lehetőséget – nyilatkozta az Indexnek Vida József, az MTB Takarékszövetkezeti Bank elnök-vezérigazgatója, az interjú azt követően jelent meg, hogy bejelentették a tranzakciót. Az üzletember kiemelte: pénzügyi befektetőként száll be a csatornába, amelynek az éppen most bejelentett megvásárlását "hazafias ügynek" tartja.

"Azt gondolom, hogy van egy TV2, aminek van értéke, és lehet is értéke. Azzal nem foglalkozom, mi történt, és ki mit csinált, nem a múltban kell élni. Én nem szakmai, hanem pénzügyi befektetőként jöttem a képbe. Nem akarom irányítani, nem szólok bele, igyekszem megtalálni azokat, akik jól tudják ezt csinálni" – fogalmazott.

Arról is beszélt, hogy némi köze van a médiához: leonbergi kutyák tenyésztőjeként húsz évvel ezelőtt szerepelt egy kutyaeledel-reklámban.

Az Index rákérdezett arra is, hogy Vida érdekeltségébe tartozik-e az IKO. A TV2 legnagyobb műsorgyártója nemrég került az egy hónapja bejegyzett Hunmédia Zrt. tulajdonába, ezt a céget a Vida bicskei lovasudvarát üzemeltető Paulovics Ágnes alapította. A Takarék-vezér a kérdésre annyit válaszolt: "Nekem sok kapcsolatom van. Lovas, kutyás, banki, baráti. Egy zrt. nem vehet üzletrészt egy másik cégben?"

Tagadta ugyanakkor, hogy köze lenne a Hunmédiához, mondván: "egy külön ember vette meg", és "miért ne lehetne másoknak is jó?"

(Index)

Hozzászólások