Erre kell figyelniük a cégeknek a járulékfizetési kedvezmények érvényesítéséhez

Erre kell figyelniük a cégeknek a járulékfizetési kedvezmények érvényesítéséhez

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha egy társaság teljesíti a feltételeket, akkor a nem főállásban foglalkoztatott kollégáknál is érvényesíthető az adókedvezmény.

Március 24-én lépett hatályba a magyar kormány intézkedéscsomagja a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítésére, amely egyes cégek adó- és járulékfizetési kedvezményeit is tartalmazza.

Az EY adótanácsadó cég közleményében felhívta a figyelmet, hogy utóbbiak érvényesítéséhez a főtevékenységgel kapcsolatos árbevételi kritériumokat is teljesíteni kell.

Ahhoz, hogy egy vállalkozás a rendkívüli egészségügyi vészhelyzeti adókedvezményeket igénybe vegye, a rendelet hatálybalépését megelőző 6 hónapban az adózó bevételének legalább 30 százaléka az érintett főtevékenységből kellett, hogy származzon.

„A megfelelő feltételek teljesítése mellett ugyanakkor a kötelezettség alól nem csupán a főállásban foglalkoztatott kollégáknál mentesülhet az adott társaság. Az életbe lépő adófizetési moratórium a kölcsönzött munkaerőre is érvényesíthető” – mondta Bedő Krisztina, az EY személyügyi tanácsadással foglalkozó üzletágának partnere.

A járulékmentesség nem érinti a biztosított társadalombiztosítási és munkaerőpiaci ellátásokra való jogosultságát és az ellátások összegét.

Ennek megfelelően a márciusi, áprilisi, májusi és júniusi hónapok szolgálati időnek minősülnek, emiatt a keresetet, jövedelmet a nyugellátás összegének megállapítása során figyelembe kell venni.

Hozzászólások