Megnyugodhatnak a taxisok, két évig nem kell kocsit cserélniük

Megnyugodhatnak a taxisok, két évig nem kell kocsit cserélniük

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ITM kitolt kocsicsere-határidővel segít a taxisoknak, miután a fővárosi önkormányzat már adott kedvezményeket a fuvarozóknak.

Nem kell fiatalabbra cserélniük a tízévessé váló autójukat a taxis vállalkozóknak, cégeknek 2022. év végéig – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A döntést üdvözli a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara is.

A közlemény szerint a könnyítés elsősorban a fővárosi vállalkozóknak és családjaiknak jelent segítséget, de a kormánydöntés természetesen az ország más részein dolgozó taxisokra is vonatkozik. A könnyítés azokat az autókat érinti, amelyeknek életkora a forgalmi engedélybe bejegyzett első nyilvántartásba vétel időpontjától számított 10. évet 2020. március 1. és 2022. december 31. közötti időszakban éri el.

A Fővárosi Közgyűlés egyébként szeptember 30-án szavazta meg azt a határozatot, amely szerint többek között a taxisok 70 százalékos engedményt kapnak a jövő évi drosztdíjból, de

a Fidesz-frakció egyik módosító javaslatát is elfogadták, aminek értelmében a taxisoknak elég lesz 10 helyett 11 év után lecserélni az autójukat.

Hozzászólások