szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Most többek között a magyar piacra akarnak koncentrálni.

A varsói versenyhivatal jóváhagyta a Tesco lengyelországi üzleteinek az eladását, a holland Salling Group veszi meg a Tesco Polskát az angol tulajdonosától.

A napi.hu cikke szerint 900 millió zloty-t (kb. 71,7 milliárd forint) fizetnek a boltokért, az elosztóközpontokért és a Tesco lengyel központjáért. A tranzakciót március végéig kell lebonyolítani.

Miután a versenyhivatal kiadta az engedélyt, a Tesco kiadott egy közleményt, ami Magyarországot is érinti: a Tesco Polska eladása lehetővé teszi számukra, hogy teljes erőbedobással Nagy-Britanniára, Írországra, Csehországra, Magyarországra és Szlovákiára koncentráljanak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

A kormány célkeresztjében a Lidl, az Aldi és a Tesco?

Lázár János kormánybiztosként egy konferencián arról beszélt, a kormány kiszorítaná a külföldi kiskereskedelmi láncokat. Ehhez erőteljesen protekcionista gazdaságpolitikai lépéseket harangozott be, szerinte cél a magyar nemzeti kiskereskedelem.