Kovács Gábor
Kovács Gábor
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A projektvezetőtől az építésvezetőkön keresztül az összes munkavállalót elkülönítették a zánkai gyerektábor felújításának központi helyén. A projekt ezért két hetet csúszik.

Módosították a Zánkai gyerektábor felújításának harmadik ütemére kötött 1,3 milliárd forintos szerződést – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből. A felújítást Mészáros Lőrinc gyerekeinek (Beáta, Ágnes, ifj. Lőrinc) cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. csinálja a Szabadics Zrt.-vel konzorciumban.

A módosítás nem jelentős, a teljesítési határidőt tolták ki április 30-áról május 15-re a koronavírus-járvány, illetve a járvány miatt több körben bevezetett korlátozó intézkedések miatt. A módosítás ugyan nem jelentős, a járvány hatásai jelentősen érintették a felújítást. „Vállalkozó munkavállalói határozattal igazoltan járványügyi elkülönítéssel érintettek, mely alapján az építőipari kivitelezés adott időszakában nem vehettek részt, a feladataikat nem folytathatták” – olvasható a közzétett indoklásban.

Az elkülönítés a beruházás központi helyét, a kivitelezői »konténerváros« összes munkavállalóját érintette.

„Így a projektvezető, az összes építésvezetője és adminisztratív munkavállaló az elkülönítés ideje alatt nem tudta a munkákat a helyszínen irányítani, ellátni” – részletezik.

A zánkai Erzsébet-tábor felújításának első ütemét még 2019 őszén nyerte el a két cég. A felújításra az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány eredetileg 10,7 milliárdot szánt, a győztes konzorcium 16,8 milliárdért vitte el a megbízást.

A második és a harmadik ütemre az alapítvány már nem írt ki nyílt közbeszerzést, mivel azok az előző ütemek folytatásaiként valósulnak meg. A második ütem ára 4,9 milliárd forint volt (az eredetileg becsült 4,6 helyett), a most csúszó harmadiké pedig 1,26 milliárd.

Így az összköltség már 23 milliárd forintnál jár.

Az elvégzendő feladatok ebben az ütemben:

  • Kikötő: Az Erzsébettábor Gyermeküdülő kikötő felújítása,
  • Téli épület felújítási munkálatai,
  • Sirály épület környezetrendezése,
  • Vízműkutak: Saját üzemeltetésű vízműkutak műtárgyainak felújítása 5 db víznyerő kút,
  • Gépkocsikorlát: A tábor területén található gépjárműforgalmú utakhoz gépkocsiterelő korlátok kiépítése.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!