szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A zongoraművész cége az utóbbi öt évben 600 millió forintnál is több állami támogatást kapott.

Kiugró összegű, 150 millió forintos támogatást kapott a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.-től Havasi Balázs cége, a Symphonic Concert Management Kft., a szponzorálási szerződést 2020. december 21-én írták alá  figyelt fel rá a K-Monitor.

A lap szerint a második legmagasabb összegű támogatást, 25 millió forintot a Média a Családért Alapítvány kapta decemberben a Szerencsejáték Zrt. nonprofit cégétől.

Szintén a K-Monitor számolt be februárban arról, hogy 50 millió forint támogatáshoz jutott Havasi Balázs cége, köszönhetően a Magyar Nemzeti Bank Pallas Athéné Domus Meriti Alapítványának (PADME).

A pénz a zongoraművész két rendezvényére érkezett, az „Amerikai-Magyar kulturális kapcsolatok erősítése, ösztönzése és fejlesztése, workshop a Frost School Of Music-kal közösen”, valamint „a magyar amerikai gazdasági kapcsolatok ösztönzése, fejlesztése és a két ország közötti gazdasági aktivitás serkentése” címűre.

A zongorista produkciója összesen 450 millió forint támogatásban részesült a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól az elmúlt években. A 2016 és 2018 között jutott állami támogatásokat a külügy a „Budapest külföldi népszerűsítését elősegítő művészeti produkciók megrendezéséről és finanszírozásának támogatásáról” szóló kormányhatározatra hivatkozva utalta ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!