Ilyen coming out még nem volt az olasz tévé történetében

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tabut döntöttek le az olasz állami tévében: egy vetélkedő résztvevője nyíltan közölte a magánélete részleteit firtató műsorvezetővel, hogy nem álmai nőjét, hanem férfiját szeretné megtalálni.

Az olasz állami tévé egyes csatornáján, a Rai Unón egyik vetélkedőben példátlan eset történt: a játékosoknak a műsor bevezetőjében megszokott bemutatása során egy résztvevő nyíltan közölte, hogy homoszexuális. A Repubblica című lap a Facebookon tabudöntésként beszél az esetről.

Az Örökség (L'Ereditá) című show eleje a megszokott módon zajlott, a műsorvezető, Carlo Conti a játékosokat faggatta magánéletükről, hogy bemutassa őket a nézőknek. Egyikük, Alessandro Grilli széttárta a kezét, amikor arról kérdezték, hogy jár-e valakivel, egyedülálló vagyok, mondta, majd mosolyogva hozzátette: "sajnos válság van". Később azzal folytatta, hogy egy kis faluban él, pedig inkább a nagyvárosokhoz szokott. "De a lányok örülni fognak majd, amikor visszatér innen" - vetette fel a műsorvezető, mire a fiatalember finoman közölte, hogy nem is annyira a lányok. Én voltam a melegfelvonuláson is, szóval inkább egy fiút keresnék - tette hozzá, mire a műsorvezető és a közönség üdvrivalgással díjazta a coming outot.

A jelenet itt megtekinthető: