Meghalt David Bowie

Meghalt David Bowie

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Két nappal a 69. születésnapja, és az erre időzített zseniális új lemeze megjelenése után 69 éves korában, január 10-én elhunyt David Bowie, miután 18 hónapos küzdelmet folytatott a rákkal.

David Bowie békésen hunyt el családja körében január 10-én, miután 18 hónapig harcolt a rákkal – olvasható az énekes Facebook-oldalán, ahol azt kérik a rajongóktól, hogy tartsák tiszteletben a család gyászát.

Az énekes halálhírét zenei képviselője és fia is megerősítette különböző médiumoknak.

January 10 2016 - David Bowie died peacefully today surrounded by his family after a courageous 18 month battle with...

Posted by David Bowie on Sunday, 10 January 2016

A popsztár 69 éves volt, pár napja jelent meg legújabb albuma, a Blackstar.

A londoni születésű brit zenész, színész, zenei producer és zeneszerző öt évtizedet átívelő pályafutása során – főleg az 1970-es években – többször újította meg zenéjét, gyakran új zenei trendek előfutárává válva ezzel. Zenei újításait külsejének és „személyiségének” megváltoztatásával ötvözte, kiérdemelve így „a pop kaméleonja” elnevezést. Bowie munkássága a zenészek szinte minden későbbi generációjára hatást gyakorolt. Tartós népszerűségéhez különleges, bariton énekhangja és munkáinak intellektuális mélysége is nagyban hozzájárult – írják róla a Wikipédián.

Bowie pályája során 136 millió albumot adott el, és a brit popzene történetének tíz leggazdagabb előadója között tartják számon. 2004-ben a Rolling Stone magazin minden idők 100 legnagyobb előadóját tartalmazó listáján a 39. helyre sorolták.

Hozzászólások